Valga põhikool saavutas aasta kiusuennetaja konkursil teise koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Õppeaasta alguseks pani KiVa tiim kooli üles koolis laste joonistatud KiVa plakatid.
Õppeaasta alguseks pani KiVa tiim kooli üles koolis laste joonistatud KiVa plakatid. Foto: Valga põhikool

SA Kiusamisvaba Kool korraldas KiVa koolidele virtuaalse suvekooli, kus osalesid ja esinesid ka Valga põhikooli KiVa tiimi liikmed. Väikeklassi õpetaja Maarika Tikk osales paneeldiskussioonil, kus arutleti, kuidas rakendada KiVa programmi erivajadustega õpilastele. Loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel viis virtuaalselt läbi kaks töötuba teemal «KiVa näidistund III kooliastmele», andis teada Valga põhikooli KiVa tiimi juht Kristi Lee.

Kolmandat aastat järjest kuulutati välja aasta kiusuennetaja kooli nominendid ja laureaat.90 KiVa koolist esitasid sellele tiitlile oma kandidatuuri 11 kooli. «Kandideerimisel on vaja täita KiVa kõrgtaseme kriteeriumid. Arvestatakse nii kooli õpilasküsitluse tulemusi ja osalusprotsenti, kiusamise vähendamise tegevuskava, KiVa rakendamise näitajaid personali tagasiside põhjal kui ka osalemisaktiivsust Kiusamisvaba Kooli pakutavatel täienduskoolitustel. Boonuspunkte annavad ka kõik koolipoolsed lisategevused KiVa teadmiste ja oskuste laiemaks levitamiseks,» selgitas Lee. Sel aastal toimus esimese kolme koha vahel tihe rebimine. Valga põhikool saavutas auväärse koha. Esikoha saavutanud Rocca al Mare kooli edumaa oli vaid 0,6 punkti. Kolmanda koha saavutas Lasnamäe gümnaasium.

SA Kiusamisvaba Kooli tegevjuht Triin Toomesaar iseloomustas Valga Põhikooli järgmiselt: «Teise koha sai kool, mis on olnud KiVa võrgustikus kaua. Sel sügisel minnakse vastu oma kaheksandale KiVa aastale. Aeg-ajalt on olnud vaja ehk virgutust, on olnud vaja uut energiat, aga ükski muutus ei ole sirgjooneline ja see energia on üles leitud. Nagu 2013. aasta sügisel, nii ka juba eelmisel õppeaastal, oli see kool valmis katsetama ka 3. kooliastme materjale päris esimeste seas. Tiimi juht on osanud luua ühtehoidva tiimi, kellega koos on KiVale antud koolis värskust juurde: tantsuvahetunnid, heategevuslik laat jne. Ka see kool levitab kiusuennetuslikku sõnumit koolist väljapoole nii teiste koolideni kui ka omavalitsustes ja ka kohalikus meedias. Valga põhikool on järjepidev, süsteemne ja tugeva tiimitööga kool.»

Kristi Lee on väga tänulik oma särasilmsele ja suure südamega KiVa tiimile, väga töökatele kolleegidele, armsatele õpilastele ja mõistvatele lapsevanematele. «See kõrge tunnustus on pälvitud meie kõigi ühise töö tulemusena. Soovin jätkuvalt, et meie ühine panus aitab luua kooli, kus kõigil on hea olla.»

Õppeaasta alguseks pani KiVa tiim kooli üles ka koolis laste joonistatud KiVa plakatid. «Märtsis toimus meie koolisisene õpilaste KiVa teemaline plakatite konkurss ja kuna koroona tuli vahele, siis alles septembris avame näituse ja kuulutasime välja võitjad,» selgitas Lee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles