Suusatajad Tehvandi tõusust ei pääse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapp
Otepää MK-etapp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ligi nädal aega tagasi plaanisid Otepää maailmakarika etapi korraldajad võistluse läbi viia 2,5 km pikal rajal. Tänu külmadele ilmadele ja pidevalt lisanduvale lumele tundus möödunud nädalavahetusel realistlik ka 3,75kilomeetrine rada.

Eile õhtul otsustati aga võistlus läbi viia maksimumprogrammi kohaselt viiekilomeetrisel rajal. See tähendab, et sisse võeti ka publikumagnet ja sportlaste hirm – Tehvandi tõus.

«Nüüdseks on nii loodusliku kui kunstlume abil kaetud staadion ja 3.75 km suusarada. Tehvandi tõus oli seni plaanidest väljas, kuid ilmataat on meile appi tulnud ja ka sealse osa rajast kenasti valgeks teinud. Suusatajate hulgas austatud nõlvale tuleb lund veel juurde tuua ja sellega saame ka hakkama. Reedeni on aega rada ehitada,» rääkis Otepää MK-etapi korralduskomitee esimees Jaak Mae.

Tõus on läbi aegade olnud sealsete suusaradade kroon. See on rajalõik, kus tugevamad panevad paremuse maksma ning nõrgematel tuleb alla vanduda. Põhjast tippu jõudmisele kulub umbes kaks minutit ning tippsportlasele tähendab see maksimaalset pingutust.

Pealtvaatajad on läbi aegade armastanud seal võistlustele kaasa elada ning lemmikuid ergutada. Lisaenergia kulub seal igale sportlasele marjaks ära.

Nii Tehvandi tõusule kui ka mujale raja äärde ning tribüünidele ootavad korraldajad publikut juba sellel laupäeval ja pühapäeval, kui maailma suusatippude osavõtul siinne suurim talvine tippspordisündmus peetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles