Fotosessioonid kontrolljoonel on tänavu riigi kukrusse toonud 240 eurot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eesti-Vene piir. Foto on illustratiivne.
Eesti-Vene piir. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Laupäeval kella 19.20 paiku tuvastasid Saatse kordoni piirivalvurid valveseadmetega kahe inimese liikumise Võrumaal piiriposti juures. Kohale rutanud piirivalvepatrull pidas posti juures viibinud mehe ja naise kinni ning toimetas nad menetlustoiminguteks kordonisse. Seal määrati kummalegi 40-eurone rahatrahv ebaseadusliku viibimise eest piiriribal.

Saatse kordoni välijuhi Kalvo Kotkase sõnal oli sedapuhku tegu Eesti kodanikega, kes end Eesti Vabariigi piiriposti taustal pildistasid. Mõlemale määrati keelatud tegevuse eest 40-eurone rahatrahv.

Tänavu on piirivalvurid sarnaseid fotosessioone Eesti-Vene piiriribal Kotkase sõnul seni tuvastanud kolm. «Neis osales kokku 7 inimest: kuuele neist määratigi 40-eurosed rahatrahvid, üks rikkuja oli alaealine ning temaga vesteldi.»

Välijuht rõhutas, et nii antud kohas kui ka mujal piiriäärsel alal on kollasel taustal hoiatussildid ja infotahvlid, mis keelavad edasimineku. «Piiriposti juures seistes ollakse juba piirirežiimi alas, kus kõrvalistel inimestel on keelatud viibida. Sellise rikkumise eest võidakse karistada rahatrahviga kuni 800 eurot. Punase-rohelisetriibulise Venemaa piiriposti juures olles on inimene aga juba ebaseaduslikult ületanud ajutise kontrolljoone.»

Inimesed rikuvad nõudeid lootuses, et keegi ei näe, kuid piirivalvurid jälgivad neid Kotkase sõnul pidevalt valveseadmetega ja patrullide käigus piiriäärsel alal toimuvat. Kui inimene reegleid eirab ja uudishimust siiski keelualale piiripostiga pilti tegema läheb, võib see foto kalliks maksma minna.

«Ka metsasaadusi noppides tuleb eos arvesse võtta, et seened ja marjad kasvavad pooli valimata nii Eestis kui Venemaal. Selleks, et keegi tahtmatult piiri ei ületaks, tuleb vahepeal pilk korvilt kõrgemale tõsta ning veenduda, et ollakse kontrolljoonest piisavalt kaugel,» lisas Kotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles