Koroonatest sulges Võru linnavalitsuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Võru linnavalitsuse ja linnavolikogu hoone.
Võru linnavalitsuse ja linnavolikogu hoone. Foto: Arvo Meeks

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2862 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 36 testi tulemus osutus positiivseks.

Üks positiivne testitulemus lisandus ka Võrumaale. Tegemist on Võru linnavalitsuse töötajaga. Linnavalitsus on juhtunu tõttu suletud. Kodanikke teenindatakse telefoni ja e-kanalite vahendusel.

Nakatunu töötab rahandusosakonnas, kuid seda kust viirus pärineb, pole veel teada. Asjaolud on täpsustamisel. «Kolleegil oli kokkupuuteid nii linnavalitsuse töötajatega kui ka allasutuste töötajatega, kes osalesid reedel linnavalitsuse ja allasutuste ühisel koosolekul,» andis Võru linnapea Anti Allas sotsiaalmeedias teada.

«Täna hommikul, kui sain info, reageerisime koheselt ja saatsime linnavalitsuse töötajad kodukontorisse. Lisaks teavitasime kõiki allasutusi olukorrast ja helistasime läbi kõik reedesel koosolekul osalenud inimesed. Kaardistasime olukorra ning ühtlasi palusime kõigil neil inimestel jätkata tööd kodukontoris,» selgitas ta.

Samuti paluti haigussümptomite ilmnemisel koheselt teavitada oma perearsti ja linnavalitsust, et oleks infot edasiste sammude astumiseks.

«Kuna Kreutzwaldi koolist on kahel koosolekul viibinud töötajal ilmnenud haigusnähud, on seoses võimaliku nakkusohuga kool kolmapäeval, 23. septembril ennetusmeetmena e-õppe päeval kuni testitulemuste selgumiseni. E-õppe päev on kooskõlastatud terviseametiga. Edasised otsused distantsõppe või kontaktõppe osas tehakse kolmapäevase päeva jooksul, kui testide tulemused on selgunud,» lisas ta.

Kokku on nüüd koroonaviirusega nakatumine tuvastatud 117 Võrumaa inimesel.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus ööpäeva jooksul enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 15 inimesel. Harjumaale laekus 14 uut positiivset testi tulemust, Järva- ja Tartumaale üks.

Terviseameti Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet: Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut) ja matuse kolle (11 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 157 inimest, kellest 36 on haigestunud.

Tänahommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 32 inimest, juhitaval hingamisel oli kolm patsienti.

Eestis on kokku tehtud üle 192 000 esmase testi, nendest 2976 ehk 1,54 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Valgamaal on nakatumine tuvastatud seni 12 ja Põlvamaal 10 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles