Kurnav töö teeb lastekaitsjatest defitsiidi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhataja Jüri Kõre
sõnul on lastekaitsjatele surve mitmelt poolt. «Eri osapooltel on erinev arvamus, mida peaks tegema ja mida ei tohiks. Lõpuks see kulutab inimesi.»
Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhataja Jüri Kõre sõnul on lastekaitsjatele surve mitmelt poolt. «Eri osapooltel on erinev arvamus, mida peaks tegema ja mida ei tohiks. Lõpuks see kulutab inimesi.» Foto: Arvo Meeks

Töö keerukus, kehv maine ja teisedki mured on kaasa toonud lastekaitsetöötajate nappuse. Näiteks Valgas on viiest lastekaitsetöötajast praegu puudu kaks. Põlvas ja Võrus on küll töötajad olemas, kuid sealtki tõdeti, et töö läbipõletava iseloomu tõttu on lastekaitsjate leidmine keeruline.

Ka Tartus sotsiaalvaldkonna eest vastutamise kogemust omav Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhataja Jüri Kõre tõdes, et Valgas on lastekaitsjate töö keerukam, kuigi ka Tartus tuli iga paari kuu tagant uusi töötajaid otsida. «Selle tõttu lastekaitsetöötajad, kellest paljud läbi põlevad, põlevad siin natuke kiiremini.»

Kõre tõi Valga valla iseärasustena esile nii suure abivajajate hulga kui siinses majanduses toimunud muudatused. «Puudega inimesi on Valga vallas üle Eesti keskmise. Seega ka puudega lapsi on rohkem, kes vajavad teenuseid ja kellega tuleb tegelda. Probleemid, mis on peredes, leiavad lõpuks väljenduse ka lastes, nende käitumises. Alkoholismi on omajagu. On ka üle piiri liikumist siia, mis mingitel juhtudel tööd lisab. Mõju avaldavad endine tööstuslinna taust ja muutused majanduses, mis on pärast tööstuse koomaletõmbumist toimunud. Ka uus majandus ei ole täie hooga käima läinud, see annab siin kandis tunda inimeste käitumises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles