GALERII ⟩ Räpinas järgnes üks jooks teisele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Täna toimub Eestis 15. heategevuslik teatejooksule, mis toob üle Eesti 28 linnas ja asulas koolinoored parkidesse, staadionitele ja linnakeskustesse. Jooksust võtab osa üle 11 000 last, tegu on Eesti suurima koolinoorte spordiürituse ja üleeuroopalise Spordinädala avaüritusega Eestis.

Räpinas ühendati täna omavahel kaks jookusüritust. Esmalt sai sealses kettagolfipargis teoks Põlvamaa koolinoorte murdmaajooks, selle järel aga heategevuslik teatejooks.

Enne heategevusjooksu tegi jooksjatele soojendusharjutusi rahvatantsurühm Kolm Punkti, andis teada Räpina valla avalike suhete spetsialist Vaike Tammes. Lisaks Põlva maakonna koolidele oli kohal osalejaid ka Tartu maakonna Võnnu koolist.

«Teatejooks on kohal igas Eesti maakonnas. Toome noored koolimajadest välja värske õhu kätte liikuma, mis on praegu tervise seisukohast kõige õigem valik. Et kõik õnnestuks, sellele aitavad kaasa kohalikud spordikoordinaatorid,» ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

«Tänase Teatejooksuga läbitakse kokku 22 000 kilomeetrit ehk sama palju kui pikk on Hiina müür. Nii pikk distants jookstakse Teatejooksul ära igal juhul, sest osavõtjaid on kokku üle 11 000 ja igaüks neist jookseb vähemalt 200 meetrit. Osa võtavad 5.–9. klasside õpilased - olen kindel, et sel päeval liiguvad nad palju rohkem ja suudaksid kerge vaevaga koos ka maakerale tiiru peale teha,» ütles Pallase.

Teatejooks kutsub annetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse mängulise terviseraja loomise toetuseks. Sellest tuleb Eesti esimene patsientidele suunatud terviserada haiglas.

«Uuringud kinnitavad, et keskkonnal on taastumise protsessis täita oluline roll. Haigla võib olla ilus ja mugav, aga sageli mitte piisavalt innustav. Laste jaoks põnevate atraktsioonidega rikastatud keskkond soosib aktiivset tegevust ka erinevate teraapiate vahel ja aitab sellega kaasa laste arenemisele ja paranemisele,» selgitas Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

«Plaanikohaselt pannakse erinevate ülesannete lahendamist nõudev visuaalselt atraktiivne ja värviküllane terviserada püsti rehabilitatsioonikeskuse kõigi korruste koridoridesse ja avalikesse ruumidesse. Rajal on mitmekülgsed ülesanded, mis ärgitavad liikuma, mõtlema, nuputama ning käelist tegevust arendama. Laste jaoks on see mäng ja tore vaba aja tegevus, aga selle taust on tõenduspõhine – korralik terviserada aitab kaasa laste arenemisele ja paranemisele,» lisas Englas.

Mängulise terviseraja loomist saab toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot)  või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles