Põlvamaalt pärit aasta emast saab haigla õendusdirektor

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Aasta ema Katre Zirel Kadrioru pargis koos oma tütarde Laura(tumedamate juustega) ja Getteriga.
Aasta ema Katre Zirel Kadrioru pargis koos oma tütarde Laura(tumedamate juustega) ja Getteriga. Foto: Andres Haabu

Konkursi tulemusena valiti Põhja-Eesti regionaalhaigla õendusdirektoriks Põlvamaalt pärit Katre Zirel, kes alustab tööd 1. jaanuaril.

Regionaalhaigla juhatuse liikme-ülemarsti Peep Talvingu sõnul annab Zireli pikaajaline töökogemus regionaalhaigla anestesioloogiakliiniku õendusjuhina väga hea aluse kogu haigla õendusvaldkonna juhtimiseks, vahendas BNS.

Aleksei Gaidajenko jätkab regionaalhaigla õendusdirektorina käesoleva aasta lõpuni ja jääb seejärel regionaalhaigla meeskonda juhtima arendusprojekte õendusvaldkonnas.

Tänavu kuulutas Naisliit kuulutas Katre Zireli Eesti aasta emaks. 49-aastane Zirel on 26-aastase Laura ja 18-aastase Getteri ema.

Maikuises usutluses Postimehele tunnistas Zirel, et hoolimata äärmiselt pingelisest tööst oli kevadise kriisiaja vaimselt raskeim moment talle hoopis see, et tema Põlva külje all elav ema pidi eriolukorra ajal jääma kaheks kuuks sisuliselt üksinda. «Ema kuulub ju riskirühma. Aga helistasin talle päevas vahepeal isegi mitu korda, et küsida ja kuulata, kas kõik tema hääletoonis on korras. Ega ta ei ole haigestunud?» Õnneks kulges kõik kenasti.

Kuna Zirel on Lõuna-Eestist pärit, on Põlva- ja Võrumaa loodus talle väga südamelähedane. «Kõik need mäed ja järved... Läheme väga sageli Lõuna-Eestisse puhkama, ema juurde, ja sõidame ringi. Naudime kõiki inimesi ja Lõuna-Eesti võrratuid paiku. Lapsepõlvekodu on hästi kallis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles