LUGU AASTAST 2020 Võru tüdruk päästis põlengust vennad ja õe

Tiit Loim
, reporter
Copy
11-aastane Emma Semjonov aitas põlengust päästa oma kaks venda ja õe ning pälvis julge ja aruka tegutsemise eest elupäästja kolmanda klassi medali.
11-aastane Emma Semjonov aitas põlengust päästa oma kaks venda ja õe ning pälvis julge ja aruka tegutsemise eest elupäästja kolmanda klassi medali. Foto: Arvo Meeks

Koolitüdruk Emma Semjonov hakkas parasjagu väikese vennaga multikat vaatama, kui korteris puhkes tulekahju, millest tänu tema vaprusele õnneks kõik eluga pääsesid.

«Viieaastase venna Mikuga läksime multikat vaatama. Kertu (kasuema Kertu Tiisler – toim) tegi süüa. Mõtlesime, et vaatame ja mängime, kuni söök valmib. Just siis, kui istusin voodile maha, kuulsin järsku, kuidas Kertu ütles «appi, appi!»,» kirjeldas Emma sündmuste käiku tänavu 30. juulil Otepää vallas Keeni küla kortermaja esimese korruse korteris.

Korteri oli mõni kuu varem ostnud tüdruku isa. Emma elab emaga Võrus ja käib seal Kreutzwaldi gümnaasiumis, kuid veedab palju aega ka isa ja kasuemaga. Õnnetul päeval olid peale kasuema ja Emma korteris ka vend Joosep (5), Mikk (saab peagi kolmeaastaseks) ja Karolin (2). Kasuema hüüete peale Emma ehmus. «Läksin ukse juurde vaatama, mis toimub. Siis kuulsin, kuidas ta ütles, et meil on tulekahju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles