Erilise hooaja võitsid Otepää mälumängurid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Kui tavaliselt saab Palupera karikasari mälumängus alguse jaanuari lõpus ja parimad selguvad märtsis, siis tänavusel erilisel aastal selgusid karikavõitjad ja Valgamaa parimad mälumängutiimid alles septembris.

Teatava favoriidikoormaga tuli Rõngu rahvamajas peetud finaali Otepää tiim. Oldi ju äsja võidetud Eesti olulisim mälumängusari Maakilb. Ent selge oli seegi, et paljukordne karikasarja võitja, Lõuna-Eesti eri paigust pärit tarkpäid koondav Kuke talu teeb kõik endast oleneva, et oma auhinnakollektsiooni täiendada.

Suurema osa küsimustest oli tavapäraselt teinud Lõuna-Eesti üks suurimaid mälumängikorüfeesid Tõnu Talve, oma panuse andsid ka mängu läbiviijad Kalev Lõhmus ja Valdis Meos. Päriti Maarjamaa kaugema ja lähema ajaloo, tuntumate ja vähemtuntud kuulsuste kohta. Kes veel ei teadnud, sai teada, et Eesti ajaloo traagilisim raudteeõnnetus leidis aset 1897. aastal Puka jaama lähistel või et endine rahandusminister Aivar Sõerd on magistrikraadiga orelimängija.

Kui 36 finaaliküsimusest pooled vastatud oli, juhtis Otepää tiim Kuke talu ees kahe punktiga, ohtlikult tugev Põlva meeskond oli talvepealinlastest viie punkti kaugusel. Teisel poolajal suurendas  Otepää aga edumaad veelgi ning võideti nii Palupera karikas kui Valgamaa meistritiitel. Teiseks jäi Kuke talu, kolmandaks Põlva meeskond.

«Olime Kuke talust spordis tugevamad: see meile kokkuvõttes võidu tõi,» kommenteeris võitjate tiimi liige Urmas Kuldmaa. «Samas oli meil ka piinlikke hetki. Näiteks see, et ei tahtnud kuidagi meelde nende tüüpide nimed, keda kehastasid filmis «Klassikokkutulek» Genka ja Ago Anderson. See ikka meenus, et üks oli Toomas. Aga et Anderson oli Andres, ei tulnudki meelde.

Valgamaa meistrivõistluste hõbemedalid kuulusid sedapuhku Sangaste esindusele. Meestel oli põhjust rahuoluks, sest nagu ütles tiimi liige Mati Raudsepp, on maakonna meistrivõistlustelt kogutud küll kamaluga pronksi, hõbemedalid võideti aga viimati 2012. aastal.

Sarnaselt võitjatele tegid ka Sangaste meestele rõõmu spordiküsimused, mis suures enamuses õigesti vastatud said. «Esimene mäng tuli väga hästi välja, teises ja kolmandas jäi ka üht-teist lauda,» märkis Raudsepp. «Täna andis tunda ka meie ühe põhimängija Tiina Liivamäe puudumine.»

Hulk medaleid on maakonna meistrivõistlustelt kogunud ka Valga turniiribridži- ja mälumänguklubi. Sedapuhku olid nende aurahad pronksikarva. «Sangaste pani juba esimeses mängus sellise käigu sisse, et järele enam ei jõudnudki,» tõdes kolmanda koha võitnud Valga esinduse kapten Rudo Lilleleht.

Mängu peakorraldaja Kalev Lõhmus avaldas rahulolu, et mäng vaatamata hulludele aegadele peetud  sai. Kas aga järgmine karikasari taas tavapärases rütmis kulgeb, on tema sõnul ilmselgelt veel vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles