Tõrva mööblifirma koroonajuhtumis on jälgimisel 11 lähikontaktset inimest (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva linna ääres asuva mööblifirma Stemwood koroonajuhtumi tõttu püsib esialgu kodus 11 inimest, kes olid nakatunud Ukraina töölistega lähikontaktis.
Tõrva linna ääres asuva mööblifirma Stemwood koroonajuhtumi tõttu püsib esialgu kodus 11 inimest, kes olid nakatunud Ukraina töölistega lähikontaktis. Foto: Arvo Meeks

Tõrva mööblifirmas Stemwood proovipäeval käinud Ukraina töölised ei pidanud kinni liikumispiirangust, järeldub terviseameti vastusest. Võimalike viirusega kokku puutunutena on seni jälgimisel 11 inimest.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht lausus, et ameti andmetel käis kolm Ukrainast saabunud töölist tutvumas tehases oma tulevase töökohaga 22. septembril ja proovipäeval järgmisel kuupäeval. Ametile teadaolevalt jõudsid töölised Eestisse paar päeva varem. Seega ei olnud nad isolatsioonis.

Vastuseks, kas töötajad ja tööandja rikkusid 14-päevast isolatsiooninõuet, lausus Luht, et teadmatusest tuleneva eksimusega tegu olla ei saa, kuna tööandja peab saabujatele tagama püsiva elukoha ja oli seega kursis, millal töölised riiki saabusid. Samuti oli tööandja teadlik isolatsiooninõudest. «Kõik tööandjad, kes kutsuvad endale töötajaid teistest riikidest, on teadlikud nende testimise vajadusest ja ka liikumispiirangust,» ütles Luht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles