Tanel Leok tuli Itaalia MM-etapil 19. kohale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leok teenis 7 punkti.
 
Tanel Leok teenis 7 punkti.  Foto: MX Mania

Tanel Leok tuli Itaalia MM-etapil 19. kohale

Motokrossi maailmameistrivõistluste üheksas etapp leidis aset Itaalias Mantova krossirajal. Korraliku võistluse tegi seal A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja, võrumaalane Tanel Leok, kes mõlemas MXGP klassi sõidus punkte kogus ja etapi kokkuvõttes 19. koha sai.

Kvalifikatsioonis 20. ringiaega näidanud Leok alustas avasõitu 25. kohalt. Sõidu jooksul suutis ta pidevalt kohta parandada ja finišisse jõudis ta selle hooaja ühel parimal, 17. kohal. Stardi järel asus sõitu juhtima šveitslane Jeremy Seewer. Kuigi Jorge Prado püsis Seeweril praktiliselt kogu sõidu jooksul kannul, siis ohtlikult lähedale ta šveitslasele ei saanud. Seewer võttis võidu Prado ja Antonio Cairoli ees.

Teises sõidus sai Leok üsna sarnase stardi esimese sõiduga ja taas tuli punktikohta hakata jahtima rivi lõpupoolest. Suuremate apsudeta sõitnud võrumaalane tegi rajal jälle head tempot ja nii tõusis ta sõidu lõpuks 18. kohale. Stardi järel asus juhtima Prado, kellele järgnesid Romain Febvre ja Tim Gajser. Febvre oli mitmel korral lähedal Pradost möödumisele ja ühel üritusel tegi väikse sõiduvea, mille kasutas ära hoopis Gajser, kes teiseks tõusis.

Seejärel võttis Gajser ette Prado ja möödus ka temast. Sellises järjestuses lõpuks ka esikolmik lõpetas: esimene Gajser, teine Prado ja kolmas Febvre. Kuid pärast sõidu lõppu said nii Prado kui ka Febvre karistada kollaste lippude alas hüppamise eest ja nii tõusis teiseks lõpuks Glenn Coldenhoff ja kolmandaks Jeremy Seewer. Kohutava sõidu tegi sarja senine liider Cairoli, kes mitmel korral kukkus ja lisaks veel prille pidi vahetamas käima. Lõpuks ei suutnud ta saavutada paremat kui 15. koht.

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok 7 punkti ja see andis talle 19. koha. Esikoha sai 45 punktiga Seewer, teine oli 40 punktiga Coldenhoff ja kolmas 40 punktiga Prado. Maailmameistrivõistluste üldarvestuses tõusis Leok 19 punktiga 27. kohale. Sarja liidriks tõusis 316 punktiga Gajser, teisel kohal on 311 punktiga Cairoli ja kolmandal 300 punktiga Seewer. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles