Huvijuht paneb noored tantsima

Marion Lehes
Copy
Huvijuht Maria Sikk on Valga põhikoolis ka klassijuhataja ning annab kunstiõpetust.
Huvijuht Maria Sikk on Valga põhikoolis ka klassijuhataja ning annab kunstiõpetust. Foto: Erakogu

Kuus aastat tagasi otsustas Maria Sikk teha spontaanse kannapöörde: kolida tagasi Valga linna, ehkki Tartus oli just hakanud tema eluolu paika loksuma. «2014. aasta kevadel nägin tööpakkumist Valga põhikooli huvijuhi kohale. Algul otsustasin mitte kandideerida, kuna kartsin, et kogemusi on liiga vähe,» meenutas Sikk. Sama aasta oktoobris sama pakkumist nähes otsustas ta aga härjal sarvist haarata ning tänavu täitubki tal aasta lõpus kuus aastat Valga põhikooli huvijuhina.

2006. aastal lõpetas Maria Sikk Valga gümnaasiumi ning suundus edasi õppima Võrumaa kutsekooli turismi- ja toitlustuskorraldust. Õppetöö käigus käis ta välispraktikal ja vahetusõpilasena Kreekas ja Küprosel, et saada uusi kogemusi. Kutsekool sai läbi 2010. aastal. «Kohe pärast kooli lõppu tekkis tööpakkumine Küprosele ning tuli mõte töötada seal paar aastat, kuid see plaan jäi venima,» lausus Sikk.

Seetõttu haaraski ta hoopis võimalusest asuda tööle Tartu kutsehariduskeskuses kantselei juhina. Sel kohal oli Sikk ametis pisut üle nelja aasta. Selle aja sees asus ta ka õppima kultuurikorraldust ning tegeles rahvatantsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles