Maamajandust tudeeriv Võrumaa rattur unistab profikarjäärist

Madis Perli
Copy
Haanja rattaklubi sportlane Mari-Liis Mõttus pole enda kinnitusel kordagi kahetsenud, et suusad ratta vastu vahetas. «Mulle väga meeldib vaheldusrikkus, mida rattasõit pakub: saad sõita nii metsas kui maanteel ja ka mägedes.»
Haanja rattaklubi sportlane Mari-Liis Mõttus pole enda kinnitusel kordagi kahetsenud, et suusad ratta vastu vahetas. «Mulle väga meeldib vaheldusrikkus, mida rattasõit pakub: saad sõita nii metsas kui maanteel ja ka mägedes.» Foto: Arvo Meeks

Üheksa aastat tagasi tegi nüüdseks 23-aastane ja kuuekordne täiskasvanute Eesti meister Mari-Liis Mõttus otsustava valiku. Toona Võru külje all Puiga põhikoolis õppides oli tema põhiala murdmaasuusatamine. Haanja ja Kubija rajad ei jäänud ju kuigi kaugele.

Seitse aastat kõvasti suusatamisega tegelenud ja head potentsiaali näidanud neiu pani üheksa aastat tagasi ala vahetama ratturite kevadlaager Hispaanias. «Olime seal varem isa Tarmoga kaasas käinud, tema tegi seal trenni ja meie olime perega lihtsalt puhkamas.»

Tollel saatuslikul aastal hankis isa talle ühe sõbra käest laenuks ratta ja nii sai ka tütar seal trenni teha. «Kui olin kaks nädalat ratta seljas mägedes ära sõitnud, olin müüdud,» tunnistas Mõttus. «Rohkem suusa­trenni ei sattunudki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles