Ettevõtte teatel osutusid kõik Tõrva mööblifirma töötajate koroonatestid negatiivseteks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva linna ääres asuva mööblifirma Stemwood koroonajuhtumi tõttu püsib esialgu kodus 11 inimest, kes olid nakatunud Ukraina töölistega lähikontaktis.
Tõrva linna ääres asuva mööblifirma Stemwood koroonajuhtumi tõttu püsib esialgu kodus 11 inimest, kes olid nakatunud Ukraina töölistega lähikontaktis. Foto: Arvo Meeks

Tõrva mööblitootmisfirma Stemwood organiseeris eile ettevõtte kulul kõigile oma töötajatele koroonaproovide võtmise. Kõik tehtud 54 testi osutusid negatiivseteks, selgus vallavanemale saadetud infost.

«Kõik eile Stemwoodi töötajatelt võetud proovid osutusid negatiivseks. Kokku võeti proov 54 inimeselt, teatas Stemwoodi esindaja,» andis täna teada Tõrva vallavanem Maido Ruusmann. Testid tegi Tartu Ülikooli kliinikum.

Proovid lasi firma oma initsiatiivil võtta seetõttu, et hiljuti käisid tehases kolm Ukraina töölist, kes andsid hiljem Valga haiglas positiivsed koroonaproovid.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht lausus eelnevalt, et terviseamet ise laustestimist korraldama ei hakka. Potentsiaalseid viirusega kokku puutunuid testitakse vaid juhul, kui neil haiguse tunnused tekivad. «Lähikontaktseid ei ole vaja testida siis, kui neil ei ole haigusnähtusid. Kui neil tekivad haigusnähud, siis neile on antud edasi kõik kindlad soovitused pöörduda oma perearsti poole.»

Võimalike viirusega kokku puutunutena on viimase seisuga jälgimisel 11 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles