Valga poliitik valiti Jõhvi vallavanemaks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Jüri Konradist sai neljapäeva õhtul Jõhvi kaheksas vallavanem viimase seitsme aasta jooksul. Konrad lausus, et põhiliselt hakkab ta nüüd ilmselt töö tõttu Ida-Virumaal paiknema, ent ei kao kuhugi ka Valgast, kus ta on volikogu liige.
Jüri Konradist sai neljapäeva õhtul Jõhvi kaheksas vallavanem viimase seitsme aasta jooksul. Konrad lausus, et põhiliselt hakkab ta nüüd ilmselt töö tõttu Ida-Virumaal paiknema, ent ei kao kuhugi ka Valgast, kus ta on volikogu liige. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Senine Valga vallavolikogu liige ja endine asevallavanem Jüri Konrad valiti neljapäeval Ida-Virumaal asuva Jõhvi vallavanemaks. Valga opositsioonis nähakse sellise käigu taga vajadust Valgas sobiva kohata jäänud Konradile viisakas amet leida. Keskerakondlased lükkavad selle versiooni ümber.

Konrad valiti ametisse 11 poolthäälega. Konradiga konkureerinud reformierakondlasest endine Jõhvi abivallavanem Maris Toomel sai 10 häält. Konrad kinnitas volikogu ees, et tema varasemad kokkupuuted Jõhviga on olnud napid. Ta väitis, et teda kutsus vallavanemaks kandideerima Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid. Konrad pidas oma esinemises vajalikuks ka anda mõista, et tänu Keskerakonnale saab Jõhvi järgmise aasta riigieelarvest 1,5 miljonit eurot jalgpallihalli ehituseks. Algselt arvestas selle rahaga Narva, kes jääb seekord sellest ilma, vahendas ajaleht Põhjarannik.

Jõhvi koalitsioon ei soovinud hiljuti ajalehele Põhjarannik enne neljapäevast volikogu, kus uut vallavanemat valitakse, kandidaatide kohta infot anda. Nii palju siiski selgus, et nende seas on ka Jüri Konrad (Keskerakond), kes tänavu talvel jäi Valgas Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni lagunemise järel ilma asevallavanema kohast. Praegu on Valgas võimul Keskerakonna ja EKRE koalitsioon, kuid asevallavanemad on teised keskerakondlased Toomas Peterson ja Mati Kikkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles