Vabariigi pillimees sõidab üle-eestilisele ringreisile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhan Uppin on ametlikult vabariigi pillimees.
Juhan Uppin on ametlikult vabariigi pillimees. Foto: Elmo Riig

Kolmapäevast alates teeb Eestile tiiru peale vabariigi pillimehe tiitliga pärjatud pärimusmuusik ja multiinstrumentalist Juhan Uppin, sõites läbi kõik Eesti maakonnad.

Ringreisil esitab Uppin igas paigas täispika soolokontserdi, kus näitab oma eri tahke nii lõõtspilli- ja kandlemängijana kui ka traditsiooni hoidja ja loojana. Kontserdi esimeses pooles rändab ta mitme vanameistri lugude ja mängustiilide vahel. Kõlab ehe pärimusmuusika kahel ehedal eesti rahvapillil: Aksel Tähnase päkarauakandlel ja August Teppo lõõtspillil. Kontserdi teises osas kuuleb, kuidas Uppin oma loomingus ja tõlgendustes lõõtspilli- ja kandletraditsiooni edasi arendanud ja tänapäeva toonud on. Oma osa kontserdist kuulub ka igihaljastele, armastatud ja üldtuntud lugudele ning lauludele.

Uppini sõnul on ta ka varem nii üksi kui mitmesugustes koosseisudes mööda Eestit ringi sõitnud, aga nii paljude kontsertidega ringreisi pole varem teinud. «Sangaste seltsimajas on Uppini kontsert kavas 7. oktoobril, Võru kultuurimajas Kannel 15. oktoobril ning Põlva kultuuri- ja huvialakeskuses 1. novembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles