Lihahimulised peavad distantsi hoidma

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tavaliselt on Valgas liha grillitud mais. Enne praegust võistlust leidis seal kevaditi aset Grillfesti võistlus.
Tavaliselt on Valgas liha grillitud mais. Enne praegust võistlust leidis seal kevaditi aset Grillfesti võistlus. Foto: arhiiv

Lihaküpsetamisevõistlus «Piirideta BBQ» toimub reeglina mais Valga-Valka heategevuslikul piirilaadal. Tänavu saab aga mainitud võistlus teoks 10. oktoobril Liivimaa mihklilaada ajal. Tavatu on ka see, et publik peab võistlejaid uudistama kaugemalt. Lihatooteid maitsta, nagu eelnevatel aastatel, kahjuks ei saa.

Eesti Barbeque Assotsiatsiooni presidendi Roland Õunapuu sõnul toimub taoline võistlus Valgas kuuendat aastat.

Võisteldakse neljas kategoorias: klassikaline ribi, kana, veiseliha ja dessert (peab olema küpsetatud kas grillil või siis barbeque-ahjus). Toore jagatakse kätte võistluspäeva hommikul. Tiimid peavad esimese võistlustöö saama valmis kolme tunni jooksul.

Iga võistkonda peab hindama korraga minimaalselt kuus kohtunikku ja see käib nii-öelda pimehindamise meetodil: keegi ei tea, millist võistkonda ta parajasti hindab.

Hinnatakse nii valmistatu välimust, valmidust kui ka maitset. Desserdi puhul hinnatakse välimust, maitset, loomingulisust ja seda, kas see on tõeline barbeque/grill. Kõikide hindamiste kokkuvõttes selgub võistluse «Piirideta BBQ 2020» üldvõitja. Eraldi tunnustatakse iga kategooria parimat.

Võistlust korraldavad koostöös Valgamaa kutseõppekeskus ja Eesti Barbeque Assotsiatsioon, kes on grillialaseid võistlusi korraldanud juba 2001. aastast. Auhinnaraha paneb välja Valga vallavalitsus.

Oma osavõtusoovist saab teada anda 8. oktoobrini Valgamaa kutseõppekeskuse direktorile Margus Ojaotsale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles