Helme põgenemismaja lõpetas tegevuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Asutuses kohtas värvikaid tegelasi.
Asutuses kohtas värvikaid tegelasi. Foto: Karl Kirt

Tõrva vallas Helme alevikus kolm aastat tegutsenud põgenemismaja Rituaal sulges äsja uksed.

«Rituaali ehitamist alustasime 2017. aasta suvel ning valmis sai see oktoobris 2017,» meenutas meelelahutuspaiga üks eestvedajaid Margo Metsoja.

Sulgemisel oli tema sõnul kaks olulist põhjust. «Esiteks ei olnud tegijatel väga palju aega gruppe vastu võtta. Kõige rohkem taheti tulla suvel, kui meil inimesed just laiali olid. Teiseks lõppes meil hoone kasutamise leping ning vallal oligi plaan just hoone edasi müüa mõnele ettevõttele.»

Tõrva vallamajanduse osakonna juhataja Tõnu Jaansalu põhjendas põgenemismaja asukohaks olnud Kooli 5 maja müükipanekut sellega, et hoone ei olnud aktiivses kasutuses. «Seetõttu otsustati hoone suunata enampakkumisele ettevõtluse arendamise eesmärgil.»

Maja avalik enampakkumine leidis aset esmaspäeval. Jaansalu sõnul kaasnesid müügiga ka suhteliselt karmid tingimused hoone kordategemiseks. Ta lisas, et enampakkumise võitis kohalik ettevõtja, kelle firma nüüd hoones toimetama hakkab.

Lisaks Metsojale kuulusid põgenemismaja tiimi Andre Pundonen, Karl-Sander Soro, Romet Piller, Kaari Uibomägi ja Karl Kirt. «Kindlasti teeb meie meeskond kunagi midagi sama ägedat või veelgi ägedamat!» lubavad eestvedajad sotsiaalmeedias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles