Filmifestival "Kino maale" jõuab bussidesse

BNS
Copy
Tapa kultuurikojas tunnustati filmifestivali "Kino maale" parimaid. Foto on illustreeriv.
Tapa kultuurikojas tunnustati filmifestivali "Kino maale" parimaid. Foto on illustreeriv. Foto: Vladislav Musakko / VIRUMAA TEATAJA

Filmifestivali „Kino maale“ raames linastub 5.-25. oktoobrini Go Busi bussides eriprogramm „Bussifilm – festival ratastel“, mille kavas on 13 lühifilmi Saksa ja Eesti filmiloojate loomingust.

Bussifilmi eriprogrammi näidatakse kümnes Go Busi kaugliinibussis, mis sõidavad Tallinna-Haapsalu, Tallinna-Kuressaare, Tartu-Kuressaare, Tallinna-Valga, Tallinna-Pärnu, Tallinna-Kärdla, Tallinna-Rakvere ja Pärnu-Tartu liiinil. Ühtlasi on tegu maailmas esimese ja ainulaadse viisiga näitamaks filme festivali ajal maanteel liikuvas ühistranspordis.

Go Busi tellimusvedude juhi Raul Ruuderi sõnul on Bussifilm reisijate jaoks igal aastal oodatud sündmus. „Meid seob festivaliga pikaajaline koostöö ning näitame filme bussides juba mitmendat aastat. Oleme saanud inimestelt palju tagasisidet, et filmid aitavad pikal teekonnal mõnusalt aega veeta ning Bussifilmist on saanud reisijate jaoks igal aastal oodatud sündmus,“ sõnas Ruuder.

Kino maale peakorraldaja Indrek Jurtšenko sõnul on festivali fookuses tänavu Saksa filmikunst ning Eesti animatsioonižanri juubilaride looming. „Bussifilmi eriprogrammi oleme kokku pannud läbilõike

kõigist üheksast festivali lühifilmiprogrammist. Nii saavad kinokunstist osa ka need inimesed, kes sõidavad ühistranspordiga, kuid kel pole mingil põhjusel võimalik külastada kodukandi kinosaali või mõnda muud esitluspaika,“ rääkis Jurtšenko.

Kino maale põhiprogrammi kuuluvad valdavalt lühimängu-, anima- ja dokumentaalfilmid, mida saab vaadata koolides, kultuurimajades, raamatukogudes ja paljudes muudes paikades üle Eesti ning esimest korda ka festivali kodulehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles