Inimesed saavad taotleda kiire internetiühendusega liitumise toetust (3)

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuse poolt lisaeelarvega „Viimase miili" internetiühenduse jaoks eraldatud 15 miljonit eurot on jagatud kaheks toetusmeetmeks.

Esimese meetme maht on kuus miljonit eurot ning sellest antakse sideettevõtjatele investeeringutoetust järgmise põlvkonna elektroonilise side juurdepääsuvõrgu ehitamiseks, mis võimaldaks võimalikult paljudel sihtpiirkondades asuvatel lõppkasutajatel ülikiire ehk vähemalt 100Mbit/s kiirusega ühenduse kasutamist.

Toetuse andmiseks korraldab Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) avaliku konkursi, millega leitakse toetuse saajad, kel tuleb hiljemalt 2021. aasta 31. oktoobriks luua juurdepääsuvõrguga liitumise võimalus võimalikult paljudele valgel alal paiknevatele aadressidele.

Teine meede koos üheksa miljoni euroga on suunatud lõpptarbijatele kiiret ühendust (vähemalt 30 Mbit/s) võimaldavate kaabel- või traadita püsiühendusvõrkudega liitumisega seotud kulude hüvitamiseks. Toetuse suurus on maksimaalselt 300 eurot ühe juurdepääsuvõrgu lõpp-punkti kohta.

Selle eest on lubatud osta ja paigaldada terminalseadmeid või lõppkasutaja siderajatisi, aga ka ehitada välja liin juurdepääsuvõrgu ja inimese kodu vahel. Toetust annab TTJA avatud taotlusvoorude kaudu lõppkasutajatele. TTJA teavitab taotluste vastuvõtmise algusest nii enda veebilehel kui ka meedia kaudu. Taotlusi võetakse vastu kuni 30. novembrini 2020. Inimene võib toetuse taotluse teha TTJA-le ise, aga võib selleks volitada ka sideettevõtjat, kes avalduse tema eest teeb.

Mõlemad toetusmeetmed kinnitati ministri määrusega 27.08.2020. Kõik toetusmeetmetega seonduv täiendav info on leitav TTJA kodulehelt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles