Lapsi kutsutakse luulet lugema

LEPM
Copy
Luuletus. Foto on illustreeriv.
Luuletus. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

XIX Artur Adsoni nimelisele luuleetlusvõistlusele on oodatud videoklipid, kus lapsed loevad võrukeelset luulet koos vanematega. Ülesvõtete saatmise tähtaeg on 27. oktoober.

Maksimaalselt nelja minuti pikkuse luulelugemise võib laps teha ka koos rühma- või klassikaaslase, õe või vennaga, vanema või vanavanematega, aga nii, et teise esitaja etlus ei oleks üle poole ehk 50 protsenti esitusest. Samuti on oodatud ka üksikesinejate luulelugemised.

Esitatav võib olla Artur Adsoni luuletus või mõne teise teise autori, näiteks ka lugeja enda kirjutatud võrukeelne luuletus. Video peal peaks olema ka lugejate näod, aga seal võib olla ka muud. Näiteks kui loetakse luuletust sügisvärvides loodusest, siis võib vahepeal ka sügiskirevate lehtedega puud näidata. Soovitav on hoida telefoni filmimise ajal horisontaalasendis.

Klipi võib üles laadida enda jaoks meelepärasesse keskkonda, klipi linke oodatakse hiljemalt 27. oktoobrini e-postiga aadressi tiia.allas@wi.ee või allas.tiia3@gmail.com peale.

Klippe hindab žürii eesotsas näitleja Lauli Otsariga ja kõigeparemaid esitletakse võro keele nädälal 2.-8. novembril nt Võru Instituudi YouTube'i kanali kaudu – klipi võistlusele saatmine tähendab ka ühtlasi, et ollakse nõus oma luulelugemise avaliku esitamisega.

Hindamine toimub neljas vanusegrupis: lasteaed-I kl, II-IV kl, V-IX kl, X-XII kl. Kui lasteaialapsi ei tule esinema, on vanuserühmaks I-IV klass.

Head luuleugejad ja nende juhendajad saavad auhinna.

Rõuge kihelkonnast Sännast pärit Artur Adsonile (1889-1977) pühendatud omakeelse loomingu ettekandmise mõte on meenutada esimest kavakindlat võrukeelset luuletajat ja tutvustada teistegi kirjanike võrukeelset loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles