Selgusid kõige sportlikumad pered

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valgamaa kõige sportlikumaks perekonnaks kuulutatud Unnide perre kuuluv Anni Lii Unn võitis tänavu muu hulgas Valgamaa suusasarja N16 vanuseklassis ja maakonna meistritiitli.
Valgamaa kõige sportlikumaks perekonnaks kuulutatud Unnide perre kuuluv Anni Lii Unn võitis tänavu muu hulgas Valgamaa suusasarja N16 vanuseklassis ja maakonna meistritiitli. Foto: Rein Leppik

Eesti Olümpiakomitee tunnustas Eestimaa sportlikke perekondi, kelle valisid välja maakondade spordiliidud.

Põlvamaalt sai tiitli perekond Johanson, kus kõige sportlikum on pereema Kristi. Kooliajal mängis ta käsipalli, nüüd on see asendunud jalgpalliga. Viimasel neljal aastal on Kristi meelisalaks kujunenud tõukerattasõit, kolmel aastal järjest on Eesti Tõukerattaliit tunnistanud ta parimaks naistõukeratturiks. Naine on kevadest sügiseni vedanud tõukeratta ühistreeninguid.

Perepoeg Rolandil tuli ühistreeningutel vedada lastesõitu ning tütar Lisette on osalenud juba mitmel tõukerattavõistlusel. Tervisespordi eesmärgil on tõukerattasõit tulnud ära proovida ka pereisa Urmasel. Aastaajast olenemata käib pere terviseradadel kõndimas.

Valgamaalt teenis tunnustuse perekond Unn, kelle meelisala on murdmaasuusatamine. Pere kõik viis last on sellega tegelenud ning Eesti meistrivõistlustel oma vanuseklassis medaleid võitnud. Vanemad Erki ja Janika elavad oma lastele tuliselt raja ääres kaasa.

Tervisespordi eesmärgil on tõukerattasõit tulnud ära proovida ka pereisa Urmasel.

Võrumaalt kuulutati kõige sportlikumaks aktiivselt rahvaspordiüritustel osalev perekond Ojaveer, pere neli last tegelevad ka pallimängudega. Pereisa Üllar on aktiivne Kääpa külaseltsi liige, olles ka Võrumaa pikamaajooksude sarja kuuluva Lasva jooksu rajameister. Sellel kevadel valmis tema initsiatiivil Kääpa külla neljakilomeetrine tähistatud looduslik matkarada.

Harjumaalt pälvis aga tunnustuse perekond Atonen eesotsas Valga endise linnapea Meelis Atoneninga. Ema Kätlinit ja isa Meelist ning lapsi Hans Erikut, Liis Gretet, Anna Miat ja Mattias Siimu kohtab paljudel Eesti rahvaspordiüritustel. Koos käiakse ka orienteerumispäevakutel ja talvel suusalaagrites.

Sportlikud pered saavad koos tunnustusega Eesti Olümpiakomiteelt meremuuseumi aastapileti koos ööbimisega Hilton Tallinn Park hotellis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles