Leok tegi Itaalias hooaja parima võistluse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leokit saatis Itaalias edu.
Tanel Leokit saatis Itaalias edu. Foto: MXmania

Motokrossi maailmameistrivõistluste kümnes etapp sai teoks Itaalias Mantova krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok tegi hooaja parima võistluse, olles MXGP klassis kuueteistkümnes.

MXGP kvalifikatsioonis 19. ringiaja välja sõitnud Tanel Leok tegi avasõidus hea stardi, kuid grupi keskel kaotas ta rüseluses aega ning langes viimasele kohale. Sõidu esimese poole tegi aga Leok väga hea ning ta tõusis seitsmeteistkümnendale kohale. Viimastel ringidel läks tal küll raskeks, kuid ta suutis oma kohta kaitsta ning finišisse jõudiski mees seitsmeteistkümnendana.

Järjekordse stardivõidu noppis Jorge Prado Hispaaniast, teda asusid jälitama Antonio Cairoli Itaaliast, Jeremy Seewer Šveitsist ja Romain Febvre Prantsusmaalt. Cairoli ei suutnud esimestel ringidel kohe head hoogu üles saada ja Seewer ning Febvre sõitsid tast mööda. Kuigi esinelik püsis pidevalt tihedalt koos, siis rohkem möödasõite seal ei tehtud. Prado võitis sõidu Seeweri ja Febvre ees.

Teises sõidus pääses Leok stardi järel 20. kohale. Sealt tõusis ta kiiresti mõne ringiga viieteistkümnendaks. Sõidu keskel oli Leok tükk aega ka neljateistkümnendal kohal, kuid finišisse jõudis ikka viieteistkümnendana. Sellega kordas ta oma selle hooaja parimat sõidutulemust.

Sõitu suutis stardist alates kuni finišini juhtida Romain Febvre. Teisel kohal oli enamiku sõidust Gajser, kuid üks viga kukutas ta lõpuks kolmandaks. Teise koha teenis oma hooaja parima sõiduga Gautier Paulin Prantsusmaalt.

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok kümne punktiga 16. koha. Esikoha sai 45 punktiga Febvre, teine oli 40 punktiga Prado ja kolmas 36 punktiga Gajser. Sarja kokkuvõttes tõusis Leok 29 punktiga 25. kohale.

Võitlus esikohale on endiselt ülipõnev: liider on 352 punktiga Gajser, teisel kohal on 347 punktiga Cairoli ja kolmas 334 punktiga Seewer. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles