Karel Kutsar võitis Eesti karikavõistlused

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karel Kutsaril on olnud hea hooaeg.
Karel Kutsaril on olnud hea hooaeg. Foto: Rauno Kais/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Narvas lõppesid Eesti karika- ja meistrivõistlused ning TOP200 harrastajate karikasari motokrossis. Kiireimas, MX Open A klassis tuli ülinapilt esimeseks Võrumaa mees Karel Kutsar. TOP200 esimese koha saavutas Tristan Uiga.

Enne finaaletappi Narvas edestas Sõmerpalu motoklubi eest võistlev Karel Kutsar Gert Krestinovit kolme punktiga. Narva kvalifikatsiooni kiireima aja sõitis välja Hardi Roosiorg, aga seda ainult 0,001 eduga Kutsari ees.

Avasõitu asus juhtima aga Krestinov, kes püsis liidrina sõidu keskpaigani, kuid siis pääses Kutsar mööda ja võttis paarisekundilise eduga võidu. Roosiorg ületas lõpujoone kindlal kolmandal kohal.

Teises sõidus ebaõnnestus Kutsaril sõidu algus, kus ta oli viimane, kuid sõidu edenedes suutis ta end kolmandaks sõita. Krestinov haaras liidrikoha kohe alguses, suutis Roosiorgu enda selja taga hoida ja edestas teda lõpus pea seitsme sekundiga.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Krestinov 47 punktiga, Kutsar (45 p) oli teine ja Roosiorg (42 p) kolmas. Karikavõistlustel suutis Krestinov vahest küll kaks punkti maha kärpida, kuid üks punkt jäi esikohast puudu, mis tähendas, et Kutsar võitis lisaks MX1 klassi Eesti meistritiitlile ka tänavuse MX Open A karikavõidu. Roosiorule kuulus hooaja kokkuvõttes kolmas koht.

TOP200 liider oli enne finaali Tristan Uiga, aga seda ainult kahepunktilise eduga Sõmerpalu klubi mehe Priit Palatu ees.

Narvas võttis etapivõidu kodurajal võistelnud Juri Vinogradov, kes oli avasõidus Kennert Nurja järel teine, kuid võitis viimase. Nurja oli seevastu teises sõidus teine, mis andis talle ka kokku teise koha. Mõlemad sõidud lõpetas kolmandana Marken Sonn ning Palatu pidi nii sõitudes kui etapi kokkuvõttes neljanda kohaga leppima.

Sarja võitis seega Nurja ja seda seitsme punktiga Palatu ees. Sonn oli kolmas, aga tema jäi Uigast juba 25 punkti kaugusele.

Veteranidega koos sõitnud naiste klassis võitis Narva etapi kokkuvõttes Krissu Konoplitski Sõmerpalu klubist, teise koha saavutas Agnes Võsanurm ja kolmanda Juta Saan Kagu motoklubist. Kaunima soo hooaja esikolmiku moodustasid samad preilid ja seda samas järjestuses.

Kohalikele auhindadele võistelnud 85cc klassis sõitsid end esikolmikusse Narva SK Energia noored sportlased Maksim Kaljula, Stanislav Lihhatsov ja Nikolai Tserkasov ning 65cc klassis Kaspar Uibu Sõmerpalu klubist, Enriko Peilman ja Robin Raudsepp. 

FINAALETAPI PARIMAD

MX Open A

1. Gert Krestinov (Motoextreme)

2. Karel Kutsar (Sõmerpalu MK)

3. Hardi Roosiorg (KTM Racing Estonia)

MX Open B

1. Juri Vinogradov (Narva SK Energia)

2. Tristan Uiga (Motoextreme)

3. Marken Sonn (Kose AMK)

Naised

1. Krissu Konoplitski (Sõmerpalu MK)

2. Agnes Võsanurm (Paikuse MK)

3. Juta Saan Kagu MK)

65cc

1. Kaspar Uibu (Sõmerpalu MK)

2. Enriko Peilman (RedMoto Racing)

3. Robin Raudsepp (KTM)

Allikas: Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles