Margus Ojaots: tuleb õppida koos viirusega töötama ja elama (1)

, Valgamaa kutseõppekeskuse direktor
Copy
Margus Ojaots
Margus Ojaots Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolijuht tunnustab õpetajaid, et nad kohanesid viirusest tingitud ümberkorraldustega kiiresti. Koolis on rakendatud ohutusabinõusid ning õppekavades kasutatakse üha enam digitaalseid meetodeid.

Kevadel levinud koroonaviirus ei ole jätnud puutumata ühtegi asutust, sealhulgas kutseõppeasutusi. Koolid läksid üle distants­õppele nagu ülejäänud Eesti haridussüsteemgi. Seejuures läks aga keeruliseks praktilise õppe ja ettevõtepraktika korraldamine. Samuti oli vaja kiirelt lahendada nende õpilaste olukord, kes sooritasid märtsi keskel praktikat välismaal rahvusvahelistes projektides osaledes.

Algul õpilased ei mõistnud olukorra tõsidust ja suhtusid kriitiliselt Eestisse naasmise kutsetesse, kuid kui lennuühendus ja muud liikumisvõimalused riikide vahel ahenesid, tekkis ka neil teatav ärevus. Kuna kool vastutas õpilaste kodumaale tagasijõudmise eest, tegime koostööd kõikvõimalike koostööpartneritega, et õpilased turvaliselt, õigeaegselt ja õnnelikult koju tagasi jõuaksid. Meie eesmärk sai täidetud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles