Politsei uurib võimalikke süütamisi Valgas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel nädalatel on Valgas olnud ridamisi kõrvalhoonete põlenguid: 19. septembri esimestel tundidel põles Piiri tänaval asuv kõrvalhoone, 22. septembri pärastlõunal Kungla tänaval ja 27. septembri õhtul Vee tänaval kuurid.

Korrakaitsjatele teadaolevatel andmetel pole mainitud juhtumid omavahel seotud. Samas pole ühelgi juhul põlengu põhjust täie kindlusega välja selgitada õnnestunud.

Kriminaaluurimine on aga algatatud mainitud juhtumitest ühe puhul. Tegu on ööl vastu 19. septembrit aset leidnud põlenguga. Kella 00.48 ajal teatati häirekeskusele, et Piiri tänaval on leekides elumaja lähedal asuv puukuur. Päästjad kaitsesid lähedal asuvaid hooneid ning kustutasid kuuri kella 3.30ks. Kustutustöödel nõudis seejuures omajagu aega kuuris olevate küttepuude vahelt tulekollete otsimine.

«Kriminaalmenetlus on algatatud, kuna põlenguga tekitati oluline kahju. Menetlustoimingud on praegu aktiivselt käimas,» selgitas prokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak.

30. juuli hilisõhtul süttis aga teadmata põhjusel Jakobi tänava majas korteriuks. Keegi viga ei saanud. Politsei alustas sellelgi korral juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas tegu võib olla süütamisega. «Ka tolles asjas on menetlus hetkel käimas ja menetlustoimingud ning tõendite kogumine veel pooleli,» ütles pressinõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles