Inimesed astusid otse lumevalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine tänav.
Lumine tänav. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile hommikuks oli maha sadanud nii palju lund, et inimesed olid näiteks Valga kesklinnas sunnitud peatustes otse lumevalli astuma, et bussilt maha saada või peale minna.

Toimetuse poole pöördunud bussijuhil Margusel (nimi muudetud – M. V.) oligi enda sõnul kahju just sõitjaist, kuna mitmest bussitaskust oli lumi ajamata jäänud.

AS Veolia Keskkonnateenused teedemeister Johannes Järv tõdes, et enne kaheksat hommikul võis kindlasti probleeme olla, sest tihe sadu algas viie paiku hommikul. «Võisid kohati siin-seal suuremad hanged olla, aga see on tingitud tööde järjekorrast. Teeme neid järjest ega unusta bussipeatusi ära. Paratamatult ei võimalda linnaga sõlmitud leping paigutada iga peatuse juurde koristusbrigaadi. »

Lund lükati Järve sõnutsi esmalt kesklinnast, kust liigutakse edasi. «Terve päev on selle asjaga toimetatud ja päris valmis peaksime olema, kui sadu on täielikult lõppenud, aga praegu see kestab,» rääkis Järv eile õhtupoolikul, kinnitades, et lumest puhastatakse linna veel kogu öö. «Teeme seda nii kaua, kuni sadu lõppenud on.»

Eilne päev kulges Järve sõnul töömeestel väga tihedalt, kuid nad olevat juba karastunud. «Nad on kaks eelmist tõelist talve üle elanud ja nagu kogenud hundid. Isegi tehnika on superhästi vastu pidanud,» lausus ta. «Kutsun aga üles kojamehi mitte loopima puhtaks lükatud sõiduteele lund. See on meile nagu kirves turja. Sõiduteel pole sool selleks, et lund sulatada, vaid et see oleks paremini tõrjutav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles