Popov soovitab Võrumaal maske kanda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tallinn, 23.09.2020
Otse Postimehest. Arkadi Popov.

Postimees broadcast. Health Board Emergency Medicine Medical Manager during covid-19 pandemic Arkadi Popov.
Foto Eero Vabamägi, Postimees
Tallinn, 23.09.2020 Otse Postimehest. Arkadi Popov. Postimees broadcast. Health Board Emergency Medicine Medical Manager during covid-19 pandemic Arkadi Popov. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kuigi viimastel päevadel on koroonaviirusesse haigestumine veidi vähenenud, kinnitas terviseameti meditsiinijuht doktor Arkadi Popov, et haigestumise tipp eri pruugi olla läbitud.

Doktor Arkadi Popovi sõnul on viimased nädalad olnud üsna ärevad, kuna nakatumise osas on valitsenud tõusutrend. "Viimase kolme päeva jooksul on see siiski aeglustumas, samas pole ma hetkel veel kindel, et oleme läbinud haigestumise tipu."

Tema sõnul ei tohi valvsust kaotada, kuna üle 50-aastaste haigestunute arv on kasvutrendis ja suureneb seetõttu ka haiglasse viidud patsientide arv. Haiglaravil on praegu 39 inimest, neist kolm juhitaval hingamisel.

40-41 protsenti, kes haigestuvad, on Popovi sõnul vanemad kui 50 aastat. "Hoiame oma vanemaid ja eakaid inimesi - meie leibkondlasi ja õpetajaid. Noored inimesed, kes on aktiivsemad, võivad olla ohuallikaks vanematele inimestele."

Tema sõnul on kindlasti teemaks ka peagi saabuv koolivaheaeg. "Meie kindel soovitus on viibida koolivaheaejal Eestis," rõhutas Popov.

Popovi sõnul on oluline kanda kaitsemaske nendes piirkondades, kus nakatumiste arv on kõrge, näiteks Tallinnas ja Maardus, aga ka Ida-Virumaal ja Võrumaal. "Maske tuleks kanda just kohtades, kus ei saa vältida tihedat kontakti teistega, näiteks ühistranspordis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles