Kaitseliidu Võrumaa maleva etteotsa asub major Toomas Pindis

LEPM
Copy
Kolmapäeval asub Kaitseliidu Võrumaa maleva pealiku ametisse major Toomas Pindis.
Kolmapäeval asub Kaitseliidu Võrumaa maleva pealiku ametisse major Toomas Pindis. Foto: Kaitseliit

Kolmapäeval asub Kaitseliidu Võrumaa maleva pealiku ametisse major Toomas Pindis, kes seni teenis Kaitseliidu Tartu maleva staabiülema ametikohal.

Major Toomas Pindis (49) sündis Võrus, lõpetas Kääpa 8-klassilise kooli ja Võru Tööstustehnikumi. 1991-1992 läbis ta ajateenistuse piirivalvurina, misjärel jätkas kuni 2009. aastani teenistust Piirivalveametis peamiselt Kagu piirivalvepiirkonnas erinevatel ametikohtadel, sealhulgas lõpetas Sisekaitseakadeemia piirivalve erialal. 2010-2012 teenis ta Politsei- ja Piirivalveametis piiriosakonna välispiiri teabebüroos, sh büroojuhina.

Aastast 2012 on major Pindis olnud tegevteenistuses Kaitseliidu Võrumaa ja Tartu maleva staabiülemana. Ta on ennast erialaliselt täiendanud erinevatel kursustel kaitseväe Akadeemias, aga ka Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal.

Toomas Pindis on abielus, tal on kaks tütart. Vabal ajal harrastab jalgrattasõitu ja võrkpalli, tegeleb koorilaulmise ja kitarrimänguga. Kaitseliidu Võrumaa maleva Antsla üksikkompanii tegevliige on ta aastast 2002, samuti on ta Kaitseliidu esikütt.

Aastal 2015 sai major Pindis kaitseväe aasta ohvitseri tiitli.

Alates 29. veebruarist, kui Võrumaa maleva eelmine pealik major Urmas Vahter reservi läks, on malevapealike kohuseid täitnud Kaitseliidu Põlva maleva pealik Raivo Pehk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles