Valgas näeb menukat komöödiat

LEPM
Copy
Tarvo Sõmer ja Elar Vahter lavastuses «Kõike head, vana toriseja». 
Tarvo Sõmer ja Elar Vahter lavastuses «Kõike head, vana toriseja». Foto: Rakvere Teater

Menukat Tuomas Kyrö komöödiat «Kõike head, vana toriseja» saab näha Valga kultuuri- ja huvialakeskuses reedel, 14. oktoobril. Soomes ilukirjanduse müügitabelite etteotsa kuuluva romaani on dramatiseerinud Urmas Lennuk, lavastanud Eili Neuhaus, mängivad eelmise hooaja publikulemmik Tarvo Sõmer, Tiina Mälberg, Liisa Aibel ja Elar Vahter.

Vana toriseja valmistub juba eluajal oma matusteks, aga nii mõndagi on veel tegemata. Kõigepealt tuleb koostada endale muidugi järelehüüe. Kes tunneks vana Torisejat veel paremini kui tema ise? Ka hauakivi saab soodsamalt kätte, kui odavmüükidel juba eluajal pilk peal hoida. Pärandi jagamine – kindlasti tuleb see asi ise korda ajada.

Teatriblogija Danzumees lavastuse kohta Instagramis: "Tundsin intellektuaalse intelligentsi kasvatamist iseendas. Sest kõrvaltvaatajana on selliseid eluolulisi asju selgem märgata ja mõista. Ise oma elu sees nendes teemades olles hägustavad emotsioonid ja ego liialt tegelikku vōimekust nendel teemadel mõelda ja seeläbi ka areneda. Pelgasin seda “vana toriseja” lugu, sellepärast eelkōige, et kellegi torisemist on nii tüütu kuulata. Isegi kui see korraks alguses vōib ka naljakas olla. Aga dramaturg Urmas Lennuk, lavastaja Eili Neuhaus ja näitlejad Tarvo Sõmer, Tiina Mälberg, Liisa Aibel ning Elar Vahter ei vii meid sinna - ebameeldivasse kohta. "

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles