VIDEOLUGU ⟩ Virtuaalne jututuba tõi setod kokku Siberist Šotimaani

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Obinitsa Seto seltsimajas ja mitmel pool mujal peeti reedel virtuaalselt aru Setomaa tuleviku üle.
Obinitsa Seto seltsimajas ja mitmel pool mujal peeti reedel virtuaalselt aru Setomaa tuleviku üle. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal toimuma pidanud XIII Seto kongress jäi viiruspandeemia tõttu küll pidamata, kuid selle asemel olid reedel kõik setod ja setomeelsed üle ilma oodatud osalema virtuaalsel ümarlaual, et väikerahva tuleviku üle aru pidada.

«Seto rahval, setomeelsetel inimestel, seto keelel on paremaid ja halvemaid päevi ja kunagi ei ole nii, et kõik on hästi,» tõdes Seto kongressi vanemate kogu peavanem Aare Hõrn. «Halvasti on see, et on taud, mis ei lase meil kokku saada, aga hea on see, et see annab meile aega tuleva aasta septembrikuuni mõelda ja ette valmistada Seto kongressi 100. aastapäeva.»

Staabiga Obinitsa Seto seltsimajas toimunud neljatunnisel arutelul osales ühisvõrgu vahendusel mitukümmend inimest, kelle geograafiline paiknemine ulatus Siberist Krasnojarski kraist kuni Šotimaani välja. Nõnda laiali üle ilma pillutatuna, on setodel siiski soov ja lootus oma keelt ja kultuuri alal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles