VIDEOLUGU Võrus on näitusel vaadata Eesti disaini koorekiht

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kaire Rannik Eesti disainikeskusest ütleb, et disainikunst levib jõudsalt ka valdkondadesse, mida seni pole disainiga seostatud, näiteks teenused.
Kaire Rannik Eesti disainikeskusest ütleb, et disainikunst levib jõudsalt ka valdkondadesse, mida seni pole disainiga seostatud, näiteks teenused. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Vana-Võromaa kultuurikojas on alates 9. oktoobrist vaadata konkursi Eesti disainiauhinnad 2020 võidutööd, mille seas leidub ka Võrumaalt pärit disainerite loomingut.

«Näitus hõlmab kahe viimase aasta paimaid töid igast erinevast disainivaldkonnast: tootedisainist, graafilisest disainist, teenuse disainist,» rääkis Eesti disainikeskuse disainerite suuna juht Kaire Rannik.

Kaks näitusesaali on sisustatud informatiivsete kuubikutega, mille juurde on paigutatud näidised disainiauhinna võitnud toodetest. «Disain on Eestis laienenud päris uhkesti teenusedisaini valdkonda ja siin on näiteks välja toodud Innotiimi koostöös politseiga välja töötatud «Rahunemispeatus Eesti teedel»,» selgitas Rannik. «Tihtipeale on arusaam, et disain puudutab ainult esemeid, aga disain on tänapäeval palju laiem valdkond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles