Valgamaa noored lükkasid käima rahvusvahelise meediaprojekti

LEPM
Copy
10. oktoobril kohtusid Valgas maakonna noored, kes lükkasid käima kaheaastase rahvusvahelise meediaprojekti „FinEst Media“, mis on loodud kajastama Valgamaa erinevaid võimalusi ning arendama noorte meediaoskusi.
10. oktoobril kohtusid Valgas maakonna noored, kes lükkasid käima kaheaastase rahvusvahelise meediaprojekti „FinEst Media“, mis on loodud kajastama Valgamaa erinevaid võimalusi ning arendama noorte meediaoskusi. Foto: Paul Poderat

Täna, 10. oktoobril kohtusid Valgas maakonna noored, kes lükkasid käima kaheaastase rahvusvahelise meediaprojekti „FinEst Media“, mis on loodud kajastama Valgamaa erinevaid võimalusi ning arendama noorte meediaoskusi. Projekti eestvedajateks on Valgamaa Partnerluskogu ja Suupohja Leader koostöös Valgamaa Noorsootöökeskusega Tankla.

Kahe aasta jooksul lahendatakse viieteistkümne Valga, Tõrva ja Otepää valla noorega vanuses 14-20 eluaastat erinevaid meediaülesandeid, mis hõlmavad filmimist, pildistamist, kirjutamist, raadiosaateid kui ka muid harjutusi. Enne iga praktilist tegevust toimuvad koolitused, mis aitavad kaasa ülesande paremaks sooritamiseks. Ühise töö tulemusena valmivad Valgamaad tutvustavad reklaamklipid. Projekti Soome poolsed partnerid tegelevad samalaadsete ülesannetega enda piirkonna atraktiivsuse tõstmiseks.

Täna toimunud esimesel kohtumisel praktiseeriti pressiteate kirjutamist, räägiti edasistest plaanidest ja projektist üldiselt. Järgmine kokkusaamine toimub 23.-24. oktoobrini Tõrva avatud noortekeskuses, kus viiakse osalejatele läbi filmimis- ja monteerimiskoolitus. Projekti tegevusi juhendavad Valgamaa Noorsootöökeskuse Tankla liikmed Egle Kõvask ja Paul Poderat.

Kõigi projekti osapoolte esimene ühine kohtumine toimub 28.–30. juunini 2021 Valgamaa noorte suvekoolis. 2022. aastal toimub kohtumine Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles