Tiit Kala: poliitiline mudamaadlus riigikaitse ümber

Tiit Kala
, Riigikogu liige, Räpina vallavolikogu aseesimees, kaitseliitlane (EKRE)
Copy
Riigikogu liige Tiit Kala.
Riigikogu liige Tiit Kala. Foto: Mati Määrits

Kaitseliitlasest parlamendisaadik taunib kaitseministeeriumi esindajate suhtumist, et üldsus ärgu sekkugu riigikaitse rahastamise arutellu. Ta rõhutab, et see, kui palju ja millele raha kulutatakse, vajab avalikku läbiarutamist.

Mõne nädala eest alguse saanud tuline vaidlus riigikaitse rahastamise üle tekitas minus siirast hämmingut. Riigi julgeolek puudutab meid kõiki. Peaks olema enesestmõistetav, et see, kui palju ja millele raha kulutatakse, arutatakse avalikult läbi enne lõpliku poliitilise valiku tegemist. On arusaamatu, et kaitseministeeriumi ja selle valitsemisala ametnikud reageerivad valuliselt ja lärmakalt poliitikute arutelule võimaliku kaitsekulude suurendamise teemal ainult seetõttu, et ettepanek anda lisaraha rannakaitse ja õhukaitse väljaehitamiseks tuli EKRE-lt. See näitab, kui politiseerunud on kaitseministeeriumi ja selle valitsemisala ametnikud.

Ma ei saa nõustuda olukorraga, kuidas pikalt Isamaa ministrite juhitud kaitseministeerium räägib aastaid, et kõik toimib plaanipäraselt ja ärge sekkuge riigikaitsesse, sest see on püha lehm ja ainult nemad teadvat, kuidas seda lehma toita ja talitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles