Töötus Lõuna-Eestis vähenes, Eestis kasvas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Töömehed puidufirmas.
Töömehed puidufirmas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembri lõpu seisuga oli Põlva, Valga ja Võru maakonnas kolme peale kokku 3283 registreeritud töötut ehk 22 vähem kui kuu aega varasema seisuga. Eestis tervikuna töötute arv aga kasvas.

Põlvamaal oli kuu lõpus 833 registreeritud töötut ehk 33 töötut vähem kui augusti lõpus, selgus töötukassa statistikast. Valga maakonnas kasvas töötute arv kuuga 18 inimese võrra tõustes 1239ni ning Võru maakonnas vähenes töötute arv 7 võrra 1211-ni.

Osatähtsuse poolest oli töötute arv kõige kõrgem Valgamaal küündides 9,5 protsendini tööealistest inimestest. Põlvamaa oli töötuse määr 8 ja Võrumaal 7,8 protsenti tööealistest. Eestis tervikuna moodustas töötuse määr 7,6 protsenti ning see oli kuuga pisut kasvanud.

Haridustaseme poolest moodustasid töötute inimeste seas kaks suuremat rühma üldkeskhariduse ja põhiharidusega inimesed.

Viimase töökoha järgi oli üle poole töötutest töötanud viimati kas lihttöölisena, oskus- ja käsitöölisena või teenindus- ja müügitöötajana.

Septembris oli töötukassal vahendada Eestis kokku 8718 töökohta. Uusi tööpakkumisi lisandus 4757 ehk veidi enam kui augustis.

Alates selle aasta 1. septembrist on registreeritud töötutel võimalik arveloleku ajal lühiajaliselt töötada ehk teha tööampse. Esimesel kuul kasutas seda võimalust 739 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles