Võru gümnaasium pürib aasta kooli tiitli poole

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru gümnaasium.
Võru gümnaasium. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Esmaspäeval algas üle-eestiline veebihääletus selgitamaks välja Aasta kool 2020, millisele tiitlile kandideerib kümme konkursi finalisti, nende seas ka Võru Gümnaasium.

Aasta kooli nimetusele kandideeris kokku 31 kooli, neist viis ametikoolid.

«See on väga hea tulemus arvestades, et pidime kevadise eriolukorra tõttu konkursil osalemise tähtaja septembrisse lükkama. Nii valmisid osalemiseks vajalikud videod ja pildigaleriid suures osas alles pärast suvevaheaega uue õppeaasta alguses,» rääkis haridus- ja noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas.

Aasta kooli žüriiliige, näitleja Karl Robert Saaremäe sõnul paistsid koolide videotest hästi silma nende omanäolisus ja eripära.

«Meil on tulevikukoole, kus juba toimub suur osa õppeprotsessist digilahenduste abil. Ja siin on koole, kus selliseid võimalusi pole, aga see-eest toimub näiteks rohkem õuesõpet. Mina kui teatritöötaja hindasin videote puhul eelkõige loomingulisust, kastist välja mõtlemist ja nähtud vaeva,» rääkis Saaremäe. 

Žürii otsusega pääsesid finaali (juhuslikus järjekorras) Võru Gümnaasium, Vääna Mõisakool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Püünsi Kool, Tartu Forseliuse Kool, Jõhvi Gümnaasium, TERA Peedu Kool, Viimsi Gümnaasium, Rakvere Ametikool ja Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium.

Konkursi finalistide videotega saab tänasest, 12. oktoobrist  tutvuda ETV hommikusaadetes «Terevisioon» ja portaali Novaator vahendusel. Rahvahääletus kestab 23. oktoobrini aadressil novaator.err.ee/aastakool. Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletused tulemused ja žürii hinded. Aasta kool 2020 kuulutatakse välja 30. oktoobril ETV otsesaates «Terevisioon». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles