Lahkuv mulkide vanem: Mulgimaal on palju võita

Copy
Ettevõtja Siim Kabrits (paremal) andis esmaspäeval Viljandimaal Mustlas mulkide vanema ameti üle Mulgi vallavolikogu esimehele Arvo Malingule.
Ettevõtja Siim Kabrits (paremal) andis esmaspäeval Viljandimaal Mustlas mulkide vanema ameti üle Mulgi vallavolikogu esimehele Arvo Malingule. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval Mulgi vallavolikogu esimehele Arvo Malingule mulkide vanema koha loovutanud ettevõtja Siim Kabritsa sõnul on praegu ajalooline moment. Kuna nii mõnigi inimene mõtleb linnast välja kolimisele, on Mulgimaal oma eripära esile tuues palju võita.

Viljandimaal Mustlas Mulgi nädala avamisel ja lipu heiskamisel nimetati ametisse uus Mulgi vanem, kelleks sai Mulgi vallavolikogu esimees Arvo Maling. Seda ametit kaks aastat pidanud Siim Kabrits, kes on endine poliitik ja praegune ettevõtja, muu hulgas Tõrvas baseeruva ettevõtte Chaga Health tegevjuht, võttis kokku, et selle aja jooksul tuli kanda nii esindusfunktsiooni kui hallata suurt pilti. Tegevuste sisse mahtus näiteks ürituste ettevalmistamist ja organiseerimist, lisaks koostöös Mulgi kultuuri instituudi juhi Ave Grenbergiga mulgikeelsele kirjandusele eraldi ala tekitamine raamatukogudesse.

Etniline Mulgimaa jaguneb kahe maakonna vahel: Valga- ja Viljandimaa. See hõlmab kolme suurt ühinenud omavalitsust: Tõrva, Mulgi ja Viljandi valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles