Põllumehed on sunnitud kartulit müüma 4-sendise kilohinnaga (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Põllumehed peavad praeguseid kartuli kokkuostuhindu naeruväärseks. 105 hektaril kartuleid kasvatav Jaagumäe talu peremees Mart Timmi kahtleb samuti, kas kümnest sendist väiksema kilohinnaga toodang suudetakse üldse ära müüa ja sellel tööl ka mingi majanduslik mõte on.
Põllumehed peavad praeguseid kartuli kokkuostuhindu naeruväärseks. 105 hektaril kartuleid kasvatav Jaagumäe talu peremees Mart Timmi kahtleb samuti, kas kümnest sendist väiksema kilohinnaga toodang suudetakse üldse ära müüa ja sellel tööl ka mingi majanduslik mõte on. Foto: Arvo Meeks

Põllumehed on praegu sunnitud müüma kartulit suurkottides ka 4-sendise kilohinnaga. Madala kokkuostuhinna taga on ühelt poolt koroonaviiruse tõttu ära langenud turg, teiselt poolt oli saak hea ka mujal Euroopas ning kartuli eest makstakse põllumehele vähe.

Kartulisaak oli Eestis tänavu piirkonniti erinev, mõnes kohas vihmade toel hea, teises põua tõttu halb. Saagikusest suuremat peaalu valmistab köögiviljakasvatajatele aga praegune turuolukord, kus kartuli-porgandi eest makstakse nende omahinnast kordades vähem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles