Vana vesiveski asemele tuleb vaateplatvorm

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Valgas asuv Ramsi vesiveski 2016. aasta talvel.
Valgas asuv Ramsi vesiveski 2016. aasta talvel. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valga vallavalitsus kuulutas välja riigihanke Valga linna üheks vanimaks hooneks oleva Ramsi vesiveski varemete konserveerimise projekteerimise ja ehitustööde hanke maksumusega kuni 40 000 eurot.

Pakkuja peab hankedokumendi kohaselt koostama Tartu tn 2 asuva Ramsi vesiveski varemete konserveerimise ja vaateplatvormiks muutmise ehitusprojekti.

Täpsemalt on kavas eemaldada hoone katuse praegune eterniitkate ja puidust konstruktsioonid. Lammutamisele lähevad ka esimese korruse tellistest seinad, mida saab kasutada keldrikorruse täitmiseks.

Keldrikorruse maakividest seinad kuuluvad säilitamisele ning selle avad laotakse olemasolevate tellistega kinni. Keldri tellistest seinad on kavas säilitada, vajadusel taasladuda ja avad täita. Keldrikorrus täidetakse dreeniva materjaliga kuni üks meeter Tartu tänava ja seinte kõrgusest madalamale ning seega moodustavad seinad tekkiva vaateplatvormi loomulikud piirded.

Ramsi vesiveski on arvel ehitismälestisena. Veski on Valga üks vanemaid hooneid, rajatud arvatavasti 1850. aastal ning möödunud sajandi alguses täiendatud veeturbiiniga. Veski sai kannatada teises maailmasõjas ning lõpetas töö 1950. aastal.

Pakkumisi riigihankele oodatakse 30. oktoobri keskpäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles