Mooste poistebänd otsib nime

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mihkel Sildoja (vasakult kolmas) koos bändikaaslaste Reinhold Omeli, Uku Zolgo ja Robert Kooriga.
Mihkel Sildoja (vasakult kolmas) koos bändikaaslaste Reinhold Omeli, Uku Zolgo ja Robert Kooriga. Foto: Krista Sildoja/Mooste Rahvamuusikakool

Pole just tavaline, et juba peaaegu kolm aastat tegutsenud ansamblil veel nime pole. Mooste rahvamuusikakooli poistebändiga on aga nii läinud.

Kooli eestvedaja Krista Sildoja sõnul alustas kollektiiv õpilasansamblina 2018. aasta jaanuaris parajasti kooli tööle tulnud õpetaja Ott Kaasiku käe all. «Minu kindel visioon oli, et kui majja saabub õpetama elukutseline bändimuusik, peab ta oma kogemust edasi jagama just poistele. Saimegi poistebändi kokku.»

Õpilasbänd, kuhu kuuluvad Reinhold Omel, Uku Zolgo (Teppo-lõõts), Mihkel Sildoja (Teppo-lõõts) ja Robert Koor (kitarr) tegutseb õpetaja Kaasiku eestvedamisel siiani. «Kõik õpilasbändid ei kõla kohe hästi ega jää püsima. Need poisid sulasid vaevata ühte,» rääkis Sildoja.

Õpetaja Kaasiku juhendamisel mängitakse pärimusmuusikat nii Eestist kui mujalt, sekka rahvamuusika tundega autorilugusid. Näiteks Tõnu Raadiku «Muinasjutt» kõlab Sildoja sõnul kahel Teppo-lõõtsal muhedalt.

Poisid on esinenud peamiselt Põlva maakonnas, eelkõige rahvamuusikakooli ja kohaliku mõisakooli sündmustel, kus nad kõik õpivad. Samuti on nad osalenud kahel suure laulu- ja tantsupeo osana peetud vabariiklikul rahvamuusikapeol Tallinnas.

Praegu valmistuvad poisid vabariiklikuks noorte pärimusbändide konkursiks 28. oktoobril Viljandis. Lisaks oma õpetajale juhendab neid sel puhul mentorina Heino Elleri nimelise muusikakooli pärimusmuusikaosakonna juhataja Arno Tamm.

Samas vanusegrupis kandideerivad ka Valga muusikakooli pärimusbänd Kirekind ja Viljandi muusikakooli kandleansambel.

Kui juba konkurss, on vaja ka bändile nime. Sildoja ja Tamm pakkusid poistele välja eri nimesid, poistele aga ükski väga ei meeldinud. Nii on ansambel siiani nimeta. Aeg-ajalt hüütakse end aga Rabaharakateks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles