Tõrva vallavanem Maido Ruusmann: poliitika ei ole mu unelmate töö

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann lausus, et loodus rahustab teda. «Olen maainimene. Valdur Mikita on mu tuttav. Vahepeal arutleme eestluse ja metsa üle. Oli tehtud uuring, et metsas inimese pulss langeb.»
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann lausus, et loodus rahustab teda. «Olen maainimene. Valdur Mikita on mu tuttav. Vahepeal arutleme eestluse ja metsa üle. Oli tehtud uuring, et metsas inimese pulss langeb.» Foto: Arvo Meeks

Ta jäi üheksa-aastaselt Moskvitši juhtides politseile vahele. Rippus punkbändi maskotina kontserdi ajal Jeesusena ristil. Investeerib kinnisvarasse. Ei kõla tuttavalt? Ehk tuleb tuttavam ette, et teda võib leida hulga asutuste juhatusest, vahel Mulgi kuube kandmast, ühtlasi juhib ta üht Lõuna-Eesti valda. Jutt käib Tõrva vallavanemast Maido Ruusmannist.

Esimesed elukuud elas tulevane vallavanem Tõrva lähedal Ritsu külas, pere kolis aga peagi Tõrva. Paikseks on ta jäänud siiani. Peagi kolib vallajuht sisse veidi linnast väljas endises Põdrala vallas asuvasse isatallu, mille korda tegi. Tõrvas läbis Ruusmann nii lasteaia kui kooli. Aga mitte ainult. Ta läks tööle, kui oli 12-aastane. Numbrid 1 ja 2 on seal õiges järjekorras. «Aeg oli teine,» põhjendas Ruusmann (37).

«Esimene töökoht oli Tõrva kohalikus ettevõttes kraavikaevajana. Pidime kaevama kaablikraave, labidatega kruusa laiali pilduma. Mul oli nii suur soov tööd teha, et pidin tugevalt paluma firma omanikku, et ikka võiksin minna tööle,» kirjeldas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles