PILDID ⟩ Tõrva kirik-kammersaalis tähistati mulgi keele päeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Käimasoleva Mulgimaa nädala raames tähistati reedel mulgi keele päeva, mille auks korraldati Tõrva kirik-kammersaalis kontsert-etendus «Mulgi meel ja mulgi keel».

Kontsert pakkus nii tantsu, muusikat, kunsti, näidendit kui ka lühiklippe. Peo avas rahvamuusikaansambel Jauram Katrin Kannukese juhendamisel ning peagi astusid publiku ette ka naisrühm Lys tantsijad Ulvi Riitsalu juhendamisel ja tantsurühm Jandali Valdeko Kalamehe juhendamisel.

Etteastete vahepeal kuvati seinale näitleja ja kirjaniku Lembit Eelmäe videoklippe ning tema luuletuste ettekandeid. Selleks, et tuju peole kohaselt ülev oleks, pakkusid humoorikaid vaheklippe Valdeko Kalamehe estraadigrupi Tõrva Tilgad vaimukad näitlejad. Terve ürituse vältel sai imetleda käsitöömeistri Laine Vettiu kaunit käsitöö väljapanekut, mis hõlmas endas nii vaipu, salle, kindaid, albumeid kui ka kõike muud.

Ürituse lõpus tänas meeleoluka kontserdi eest esinejaid Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ning sõna võttis ürituse kokku pannud Tõrva kirik-kammersaali juhataja Ilmar Kõverik. Seejärel asusid tantsugrupi Jandali tantsijad jagama seda õiget mulgi korpi kõikidele külalistele ja esinejatele ning pidu sai väärika lõpu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles