Valga vesiveski säilitamisel on kavas kompromisslahendus

Tiit Loim
, reporter
Copy
Osa Ramsi vesiveskist on praeguse kava järgi plaanis lammutada ning allesjäävast osast teha vaateplatvorm.
Osa Ramsi vesiveskist on praeguse kava järgi plaanis lammutada ning allesjäävast osast teha vaateplatvorm. Foto: Tiit Loim

Valga vallavalitsus kavandab Valga ühe vanima hoone Ramsi vesiveski konserveerida ja vaateplatvormiks muuta. Vallaarhitekti sõnul ei saa ta aga päris rahul olla, kuna tegu on kompromissiga võimaluste ja soovide vahel.

Valgas Tartu tänava alguses Pedeli jõe ääres asuva vana veski säilitamine on linnas pikalt jutuks olnud. Viimaks on vald välja kuulutanud hanke, millega tahetakse saada hoone konserveerimise ja vaateplatvormiks muutmise projekti ning ehitustöid kuni 40 000 euro väärtuses.

Kavas olev lahendus näeb ette, et eemaldatakse hoone katuse praegune eterniitkate ja puidust konstruktsioonid. Lammutamisele lähevad esimese korruse põletamata tellistest seinad, mille kive saab kasutada keldrikorruse täitmiseks. Keldrikorruse maakiviseinad säilivad ning selle avad laotakse olemasolevate tellistega kinni. Ka keldri tellistest seinad on kavas säilitada, vajadusel taasladuda ja avad täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles