Leok teenis raskel Belgia MM-etapil punktilisa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Marko Saarm

Motokrossi maailmameistrivõistluste 13. etapp sai teoks Belgias Lommeli krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja, võrumaalane Tanel Leok tuli MXGP klassis 16. kohale.

MXGP klassi ajasõidus suutis Leok välja sõita hooaja parima, 16. koha. Avasõidu esimeses kurvis oli suur kukkumine, kuhu korraks jäi kinni ka Leok, kuid siiski oli ta ringi lõpuks punktikohal. Enamiku sõidust püsis Leok 17. kohal, aga kaks ringi enne lõppu suutis ta mööduda itaallasest Michele Cervellinist ning finišis oli meie mees kuueteistkümnendana.

Stardi järel asus sõidu liidriks klassi liider Tim Gajser Sloveeniast. Sõidu edenedes tõusis teisele kohale Gautier Paulin Prantsusmaalt, kes suutis ka sloveeni kinni püüda. Surve kandiski peagi vilja ja Gajser kukkus ning Paulin pääses esikohale.

Keegi talle enam ohtlikult lähedale seejärel ei saanud ja Paulin võttis kolmeaastase vaheaja järel sõiduvõidu. Gajser lõpetas teisena ning Jorge Prado Hispaaniast kolmandana. Üheksakordne maailmameister Antonio Cairoli Itaaliast ei suutnud avasõidus enamat 13. kohast.

Teine sõit algas Leokil üsna sarnaselt avasõiduga, kui ta avaringilt tulles taas punktikohal sõitjate lõpus oli. Sõidu jooksul õnnestus tal 15. kohale tõusta ja veel viimasele ringile minneski oli ta seal. Viimasel ringil suutis Leokist aga mööduda Jordi Tixier Prantsusmaalt ja Leok lõpetas sõidu taas 16. kohal.

Stardi järel asus sõitu juhtima Prado, kuid peagi möödus temast Gajser, kes järgnevatel ka eest ära sõitis ning kindla võidu lõpuks võttis. Teiseks tõusis tugeva lõpuga Romain Febvre Prantsusmaalt ja kolmas oli Jeremy Seewer Šveitsist. Antonio Cairoli lõpetas sõidu kuuendana, kuid taas kaotas ta punkte sarja kokkuvõttes Gajserile.

Etapi kokkuvõttes oli Leok 10 punktiga kuueteistkümnes. Etapivõidu teenis 47 punktiga Gajser, teine oli 41 punktiga Paulin ja kolmas 38 punktiga Prado. Sarja kokkuvõttes tõusis Leok 51 punktiga 21. kohale. Liider Gajser suurendas edu teisel kohal oleva Cairoliga nüüd 48 punkti suuruseks. Kolmandal kohal olev Prado kaotas Cairolile omakorda 11 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles