Ilmavaatleja ennustab valgeid jõule

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võrumaa ilmatark Peedu Palm pakkus, et kuigi kokkuvõttes pole sel talvel lumega priisata, on siiski lootust valgeteks jõuludeks.
Võrumaa ilmatark Peedu Palm pakkus, et kuigi kokkuvõttes pole sel talvel lumega priisata, on siiski lootust valgeteks jõuludeks. Foto: Tiit Loim

Võrumaa ilmavaatleja Peedu Palm ennustab, et tänavune talv tuleb muutliku ilmaga ning püsivat lumikatet me pigem ei näe. Küll aga usub ta, et jõulud võivad sel aastal lumega tulla.

«Arvan, et sügis tuleb tervikuna keskmisest mõni kraad soojem. Kuude lõikes võib öelda, et oktoober niikuinii tuleb soojem, sest esimene dekaad oli juba tunduvalt üle keskmise. Teine dekaad tuleb normi piires, aga homsest-ülehomsest lubab jälle pluss kümmet kraadi,» rääkis Võru vallas Raiste külas elav ilmavaatleja Peedu Palm teisipäeval.

Keskmist arvestab ta 1978. aastast ja tõdeb, et perioodi kuni siiani võib kaheks jaotada. 1999. aastani olid ilmad jahedamad, sealt tänapäevani jääva perioodi jooksul on temperatuur olnud keskmiselt umbes kraadi võrra kõrgem. Ja kõige viimased aastad omakorda paistavad silma veelgi kõrgemate temperatuuridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles