Kadunud inimeste arv kasvab (2)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Neil päevil möödub viis aastat Võrumaa noormehe Markkus Ansbergi kadunuks jäämisest. Hoolimata aktiivsetest otsingutest on tema saatus siiani teadmata.
Neil päevil möödub viis aastat Võrumaa noormehe Markkus Ansbergi kadunuks jäämisest. Hoolimata aktiivsetest otsingutest on tema saatus siiani teadmata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei on sel aastal saanud varasemast rohkem teateid inimeste kadumisest. Kui Kagu-Eestis on viimastel aastatel läinud kaduma veidi üle 200 inimese aastas, siis tänavu jõuab arv 300 lähedale. Tänavusest 269 kadumisteatest on 216 seotud alaealistega.

Lõuna prefektuuri teabebüroo operatiivteabetalituse juht Ottomar Virk kinnitas, et teadmata kadunuks kuulutatute arv on tänavu varasemate aastatega võrreldes suurem. «Kadumiste muster on siiski enam-vähem sama. Enamiku neist moodustavad alaealised,» nentis ta.

«Alaealiste seas on nii-öelda püsijooksikuid, kes ei taha näiteks perekodudes olla ja jooksevad sealt minema. Üldiselt tulevad nad tagasi või saadakse kätte ja tuuakse tagasi, kuid natukese aja pärast põgenevad nad uuesti ära. Teatud mõttes on tegemist natukene surnud ringiga.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles