Võru koolijuht täitis oma lapsepõlveunistuse

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
«Minu lapsepõlve lemmikmäng oli kool ning õpetasin oma tänava lapsi,» tunnistas Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits.
«Minu lapsepõlve lemmikmäng oli kool ning õpetasin oma tänava lapsi,» tunnistas Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits. Foto: Arvo Meeks

Viis aastat tagasi Võru gümnaasiumit juhtima asunud Karmo Kurvitsal oli enne Võrru tulekut endiselt meeles lapsepõlveunistus, et tal on kunagi kusagil Lõuna-Eestis oma kool. Tartus töötanud majandusharidusega mees on nüüdseks viinud Võru kooli kümne Eesti parima kooli konkursile ning annab 60 valikainega silmad ette ka Tartu haridusasutustele.

«Minu lapsepõlve lemmikmäng oli kool – olin direktor ja õpetaja ühes isikus ning õpetasin oma tänava lapsi,» rääkis enne Võrru tulekut Tartu kunstigümnaasiumis ja Miina Härma gümnaasiumis õppejuhina töötanud mees. «Lapsepõlvest pärit unistusest ja kunagisest mängust on saanud päris töö.»

Kurvits sai võimaluse oma kooli looma ja üles ehitama asuda 2014. aastal, mil ta valiti vastavatud Võru gümnaasiumi direktoriks. «Võib-olla ongi hea, et ma ei ole läbi ja lõhki Võruga seotud ning sõidan pärast koolipäeva koju Tartusse,» rääkis Kurvits. «Minu ülesanne on eelkõige kooli juhtida ja arvan, et saan sellega hakkama ning selleks ei pea olema kogukonna liige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles