Varjupaikade MTÜ lükkab käima innovatiivse hoiukodude projekti

LEPM
Copy
Võru loomade varjupaigas.
Võru loomade varjupaigas. Foto: Gregor Saluveer

Varjupaikade MTÜ alustab Eesti esimese hoiukodude äpiga, mis suunab loomasõpru ulatama kiiret abikätt keerulises olukorras olevatele kassidele.

14. oktoobrist saavad Eesti loomasõbrad registreeruda loomade hoiukoduks Zelose rakenduse kaudu. Hoiukodu on abiks loomadele, keda ei saa hetkel uude päriskodusse loovutada. Pärast põhjalikku taustakontrolli hakkavad potentsiaalsed hoiukodu pakkujad saama teavitusi kiiret abivajavatest loomadest.

Esmalt vastavad kõik hoiukodu kandidaadid digitaalses ankeedis küsimustele pakutava kodu ja enda loomapidamise alase kogemuse kohta. Seejärel viiakse läbi isiklik intervjuu. Nii saab varjupaik olla kindel, et hoiukodu omanik on tõesti valmis keerulises olukorras olevate loomade eest hoolitsema. Sobivad pakkujad saavad seejärel valida endale jõukohased kategooriad üksikutest kassipoegadest kuni erivajadustega kasside või terve pesakonna võõrustamiseni.

“Loomadele hoiukodu leidmise kiirus on meile hästi oluline,” kinnitab Varjupaikade MTÜ juhataja Triinu Priks. “Paljudele loomadele on taastumiseks vaja stabiilset keskkonda ja erihoolt, mille tagamine on varjupaigas väga keeruline.”

“Äpp teeb ka vabatahtlikele reageerimise lihtsamaks,” ütleb Zelose tegevjuht Johanna-Mai Riismaa. “Igale postitatud üleskutsele saab reageerida ainult üks hoiukodu, ja nii on kogukonnal alati aktuaalne ülevaade hetkel abivajavatest loomadest.”

Zelos on tööampsu-äpp, mis erinevalt tööampsu-platvormidest jagab ülesandeid projektisisesele tiimile, mitte laiema avalikkuse ette. Zelose tarkvara tärkas iduks kolm aastat tagasi Pimedate Ööde Filmifestivali vabatahtlike meeskonnas ja on praeguseks kasutusel juba rohkem kui tuhandes projektis üle maailma. 

Varjupaikade MTÜ tegutseb Eestis aastast 2007 ja peab kuut varjupaika: Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Hetkel on nende varjupaikades umbes 600 kassi ja 50 koera.

Registreeruda Varjupaikade MTÜ hoiukoduks saab: https://varjupaik.ee/toeta/tule-vabatahtlikuks/hakka-hoiukoduks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles