GALERII Tehvandil võtsid Eesti meistri tiitlitele mõõtu kahevõistlejad

Copy

Laupäeval soosis vihmatu, õrna tuulega  mõõdukalt soe sügisilm  Tehvandil tänavusi Eesti meistrivõistlusi suvises  kahevõistluses. Kavas oli lisaks hüppevoorule  krossijooks, vastavalt võistlusklassile  4 ja 6 km.

Stardis ei olnud Norras treenivat  Kristjan Ilvest ja mullust suvise kahevõistluse Eesti meistrit Robert  Leed, kellel on vigastuspaus.

Paari aasta eest lõpetasid  oma kahevõistleja karjääri  otepäälane, kahel OM-il võistelnud Karl-August Tiirmaa (31)  ja Sotši OM-il võistelnud võrumaalane  Han Hendrik Piho (27).  Nüüd olid mõlemad mehed taas Eesti meistrivõistluste stardis. Osavõtt meistrivõistlustest oli oodatust väiksem.  Hüppetorni  tippu tõusis hüppevooruks vaid 11 kahevõistlejat. Nende hulgas olid kolm õrnema soo esindajat, kes kõik on Andsumäe suusaklubi / Võru suusaklubi kasvandikud ja alustanud hüppeid  kodusel Andsumäel.

Naistest lendas hüppevoorus kaugemale, 84 m, B-koondislane Annemarii Bendi. Tema kodused konkurendid Triinu Hausenberg  ja Carena Roomets said oma hüpete tulemuseks 71 m ja 55 m.

"Ma olen neist kiirem jooksja," sõnas edumaaga  jooksurajale läinud Bendi veendumusega, et tuleb suvistel meistrivõistlustel Eesti meistriks. Võrulannade  kolmik saigi medalid järjestuses Annemarii Bendi, Triinu Hausenberg ja Carena Roomets.   Kolmik sai samas järjestuses medalid ka juunioride arvestuses.

Meestest jäi konkurentidele püüdmatuks B-koondises treeniv  Andreas Ilves Elva  suusaklubist, praeguse nimekama Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese noorem vend. Ta tegi ka päeva pikima hüppe 92 m.

"Kuigi konkurents  polnud  täna nii suur, andsin endast maksimumi. Treenin Lillehammeris. Kaks  nädalat tagasi tulin koju ja jätkasin siin treeninguid. Uuel nädalal lähen tagasi Norrasse, "  rääkis värske Eesti meister Andreas Ilves.

87 m hüppe teinud Han Hendrik Piho sai hõbedase meistrimedali,  Karl-August Tiirmaa pronksmedali. 

"Hakkasin Võrus trennis  käima juba kuue-seitsme aastasena.  Elan Navis ja õpin Kreutzwaldi koolis. Nüüd treenin hüppeid ikka siinsamas Tehvandil, kolm korda nädalas. Joosta ja rullidega saan sõita ka kodu läheduses.  Eelmisel nädalal hüppasin Tehvandil trennis  ka 82 m. Täna oli  väike võistlusärevus, hüpe jäi 74,5 m," jutustas M-16 klassis Eesti meistriks  tulnud  Sten-Jörgen Leis.

Eesti meistrivõistluste medalid pandi kaela  viies vanuseklassis. Meesjuunioride arvestuses olid võidukad  Nõmme  spordikooli kasvandikud. 

 Parimaid autasustasid  suusaliidu sekretär Tõnu Seil ja ekskahevõistleja Ago Markvardt.

Võistluspaigas elasid oma kasvandike võistlemisele kaasa mitmed treenerid, pereliikmed ja sõbrad.  "Võistlejatele  on väga tähtis,  et omad  neile  raja ääres kaasa elaksid.  Pojapoeg Karl-August enam suures spordis kaasa ei tee, aga tal on töö  hüppemäe ülemana  siinsamas armsaks saanud paigas. Eks see innustas teda  tänagi starti minema,"  möönis  Tiirmaa 92-ne naerusuine vanaema Helmi Tiirmaa, kes  Otepääl toimuvaid võistlusi käib oma silmaga kaemas.

Venna Han Hendriku võistlemist käis vaatamas  ka endine  kahevõistleja Kaarel Piho koos kolmeaastase  poja Kaljuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles