Põlva vald asub sundvaldusi seadma

LEPM
Copy
Tänavavalgustus rekonstrueeritakse Põlva valla suuremates asulates.
Tänavavalgustus rekonstrueeritakse Põlva valla suuremates asulates. Foto: Põlva vallavalitsus

Põlva vald rekonstrueerib aastatel 2020-2021 Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetusel Põlva valla külades, suuremates asulates ja Põlva linnas amortiseerunud tänavavavalgustuse, milleks on mitmel pool vaja seada sundvaldusi.

Projekt on kavandatud Põlva valla suuremates asumites: Põlva linnas ja lähiümbruses (Mammaste, Soesaare, Himmaste, Peri, Rosma külas ja Saesaare piirkonnas), Ahjal ja Vastse-Kuustes ning Tilsi külas. Tänavavalgustuse ümberehitamiseks on vaja asendada erinevast materjalist valgustuspostid, vananenud tehnoloogial põhinevad suure energiatarbega valgustid ja elektrijaotuskilbid kaasaegsete ja ökonoomsete seadmetega. Üle minnakse LED-tüüpi valgustite kasutamisele ning elektrikilbid asendatakse modernsete lahendustega.

Projektlahendus puudutab  Tilsi, Aarna, Himmaste, Peri, Soesaare, Mammaste külades, Saesaare piirkonnas, Ahja ja Vastse-Kuuste asulas asuvaid katastriüksuseid ning Põlva linnas Põllu, Aasa, Pärna, Lina, Tehnika tänavate ja Hurda pargi piirkonda jäävaid katastriüksuseid.

Sundvalduse seadmise puhul on tegemist haldusaktiga seatava avalik-õigusliku kitsendusega, mis kehtib kinnisasja igakordse omaniku suhtes kinnistusraamatusse kandmata. Sundvaldus kantakse ehitisregistrisse ja maakatastrisse. Sundvalduse ruumilise ulatuse andmed kajastuvad maakatastri avalikus kitsenduste kaardirakenduses.

Sundvalduse tasu osas lähtutakse asjaõigusseaduse rakendamise seadusest, mille kohaselt elektrijaotusvõrgu rajatiste puhul sundvalduse tasu ei määrata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles